SEGRE

METEOROLOGIA TEMPS

Gelada de rècord i cinquè dia sota la boira, que desvia el vol d'Alguaire

El pla de Lleida registra temperatures més baixes que les cotes altes del Pirineu

El mar de boira que es veia ahir des de l’hotel Port d’Àger.

El mar de boira que es veia ahir des de l’hotel Port d’Àger.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques del pla van registrar ahir divendres una gelada de rècord, amb temperatures inferiors als cinc graus sota zero i més baixes que les del Pirineu. També va ser el cinquè dia consecutiu en què Lleida va estar sota la intensa boira, que va obligar a desviar a Barcelona el vol regular que uneix l’aeroport d’Alguaire amb Palma a causa de la mala visibilitat. Això també va complicar la circulació per l’autovia A-2 entre Cervera i Bell-lloc.

Respecte al fred, a Os de Balaguer els termòmetres van arribar a marcar fins a 5,1 graus sota zero; a Massoteres, 4,8 negatius, i a Cervera, menys 4,6. Són temperatures més gèlides que les de les cotes altes del Pirineu, ja que a Boí la mínima va ser de -1,3 graus i a Certascan, 0,5, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). A més, l’oscil·lació tèrmica també va ser molt elevada a les comarques de muntanya, de fins a 18 graus.

Per posar només un exemple, a la Seu d’Urgell hi va haver temperatures de -4,9 i de 14 graus positius segons si era de nit o de dia. De fet, a Oliana es va registrar ahir una de les temperatures més elevades de Catalunya, amb 14,8 graus, i la mínima en aquest municipi va ser de -3,9.Segons el Meteocat, es preveu que aquest cap de setmana es mantingui l’anticicló, amb sol al Pirineu, encara que hi haurà inversió tèrmica. Per això, farà més fred a les valls que als cims.

Al pla persistirà la boira, especialment a les comarques del Segrià i el Pla. Això provocarà que es mantinguin les baixes temperatures almenys fins demà diumenge.

tracking