SEGRE

TURISME OCUPACIÓ

Naut Aran farà allotjaments per a empleats del turisme

Per pal·liar l'escassetat i l'alt preu d'habitatges de lloguer

Imatge d’arxiu del nucli de Baqueira.

Imatge d’arxiu del nucli de Baqueira.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Naut Aran projecta construir un edifici per allotjar empleats del sector turístic, després de constatar que l’escassetat i els elevats preus dels habitatges de lloguer dificulten que les empreses puguin contractar el personal que necessiten a l’hivern i a l’estiu. Aquest immoble s’alçarà en una parcel·la de 1.700 metres quadrats ja qualificada com a sòl d’equipaments, que el consistori rebrà pel desenvolupament d’un dels plans urbanístics del nucli de Baqueira. L’alcalde, César Ruiz-Canela, va explicar que el consistori ja ha encarregat un estudi per determinar quants allotjaments pot acollir aquesta parcel·la.

Una vegada disposin de l’informe i els terrenys, té intenció d’adjudicar la construcció de l’immoble i l’explotació mitjançant un contracte de concessió de cinquanta anys.Una vegada entri en servei, les empreses podran llogar els allotjaments que necessitin per a la plantilla. Això se suma al projecte del consistori d’habilitar locals buits com a habitatges per a treballadors de temporada (vegeu el desglossament). Naut Aran té uns 1.200 pisos i cases dedicats a allotjar turistes, un de cada tres a Lleida.

Davant altres municipis que les limiten, el consistori no té intenció de fer-ho, al considerar que majoritàriament són habitatges els alts preus dels quals no competeixen amb el lloguer residencial. Els particulars i empreses que vulguin donar aquest ús als seus locals hauran d’acceptar llogar-los a un preu fixat per l’ajuntament i tan sols per a ús residencial, no per allotjar turistes. S’ha de recordar que el ple municipal va aprovar dijous passat bonificar el 50 per cent de l’IBI a veïns que lloguin habitatges per viure-hi tot l’any (vegeu SEGRE d’ahir).

Proposen habilitar vivendes en locals comercials buits

L’ajuntament de Naut Aran sotmetrà aviat a l’examen d’Urbanisme el projecte per habilitar habitatges en locals comercials buits per a treballadors del sector turístic i per facilitar l’emancipació de joves. El consistori hi treballa des de fa més d’un any i té intenció de destinar a aquesta finalitat cinc locals municipals que ara fa servir com a magatzems.

tracking