SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Presó per agredir l'exparella després de denunciar-lo per maltractament

Li imposen 12 mesos per assaltar-la a Artesa de Lleida després d'una condemna prèvia per haver-la colpejat un mes abans || També per incomplir l'ordre d'allunyament

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha imposat dotze mesos de presó a un home acusat d’agredir la seua exparella en represàlia per haver-lo denunciat per maltractament anteriorment. Els fets van tenir lloc el maig passat a Artesa de Lleida, moment en què el processat tenia una ordre judicial que li prohibia atansar-se a menys de 50 metres de la víctima per una sentència prèvia del jutjat penal 1 de Lleida. Segons la sentència, que confirma la pena imposada per un delicte de maltractament amb trencament pel jutjat penal 3 de Lleida, els fets van tenir lloc un mes després que la víctima denunciés la seua exparella per haver-la agredit i haver intentat cremar-la amb gasolina.

Per aquests fets ja es va dictar una sentència i el processat va estar a la presó. Després d’aquests fets, al maig, la víctima, segons la denúncia, quan tornava al seu domicili va ser abordada per la seua exparella, que la va agafar dels cabells, la va tirar a terra i la va arrossegar mentre li deia que “això és pels dies que he estat a la presó”. Segons la sentència, la víctima va demanar auxili però no hi havia ningú al carrer, per la qual cosa a l’arribar a casa va trucar al 112.

Els agents van apreciar que presentava lesions i la dona insistia que tenia molta por de l’acusat i que havia rebut pressions per no denunciar-lo. L’agressor va recórrer la sentència de primera instància a l’assenyalar que la declaració de la víctima no era prou prova per sustentar la condemna. Tanmateix, l’Audiència dona plena credibilitat a la denúncia de la víctima.

Així mateix, valora les declaracions dels Mossos d’Esquadra, que encara que no van presenciar els fets, van atendre la dona poc després de l’agressió. Per la seua banda, el pare de la víctima va declarar que havia vist l’acusat al davant de la casa de la víctima, malgrat l’ordre d’allunyament. Al no ser ferma la sentència, l’Audiència prorroga la situació de presó provisional de l’acusat, i li imposa una ordre d’allunyament durant tres anys.

Una de cada 45 dones pot ser víctima de la violència sexual

El primer informe global sobre els delictes de violències sexuals conclou que a Espanya una de cada quaranta-cinc dones pot ser víctima d’alguna mena de violència sexual, una xifra que suposa una de cada seixanta persones si són nenes de fins a setze anys. L’estudi, elaborat per la Universitat de Barcelona i presentat ahir al costat de representants del ministeri de l’Interior, també adverteix de la baixa penalització que hi ha entre els agressors. Qui comet un delicte contra la llibertat sexual té una probabilitat del 5 per cent de ser arrestat, acusat o condemnat, segons el document, mentre que els impulsors del projecte demanen una enquesta específica a l’Estat sobre violència sexual.

Segons l’informe, es produeixen uns 400.000 incidents cada any a l’Estat, i 1 de cada 4 afecta menors.

tracking