SEGRE

TURISME ACTIU

Un hostal amb estables per acollir turistes a cavall a la Segarra

L'Hostal Jaumet de Torà torna als seus orígens per adaptar-se a nous visitants || Els primer genets arriben des de Barcelona

Els primers cavalls de turistes allotjats aquesta setmana a l’hostal Jaumet de Torà.

Els primers cavalls de turistes allotjats aquesta setmana a l’hostal Jaumet de Torà.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Hostal Jaumet de Torà ha habilitat estables per rebre turistes a cavall, i aquesta mateixa setmana ha rebut els primers genets procedents de Barcelona. Per a aquest establiment històric suposa una tornada als seus orígens a començaments del segle XX, encara que ho fa per allotjar un nou perfil de turista actiu. Jaume Marimon, responsable de l’hostal, va explicar que aquesta setmana han rebut nou visitants a cavall i les seues muntures.

Van arribar dimecres passat i l’estada es prolongarà fins avui. Marimon va assenyalar que és una nova manera de fer turisme, que permet recórrer a cavall els antics camins de la Vall del Llobregós i conèixer els encants paisatgístics i monumentals de la zona, com la torre medieval de Vallferosa, el monestir benedictí de Cellers, el castell de l’Aguda, Claret i Sant Serni, entre altres. Els cavalls han tornat així a l’hostal Jaumet, que va obrir el segle passat com a lloc de descans al camí entre les comarques del pla i la muntanya, al peu de la carretera entre Barcelona i Andorra.

Llavors era freqüent veure carruatges amb viatgers que anaven a agafar el tren de Calaf i d’altres desplaçant-se entre el Pirineu i la capital catalana. Fa gairebé un segle, el 1922, van construir les quadres amb cent estaques per poder donar empara tant als genets com a les muntures. Llavors oferien els seus serveis a traginers, tractants de bestiar i carreters.

Ara els estables són per a turistes.

tracking