SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per agredir un mosso al tall de l'A-2 en la vaga del 21-F

L'Audiència de Lleida confirma la pena de set mesos de presó per un delicte d'atemptat i un altre de lesions

Vista de la seu de l’Audiència de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu de l’Audiència de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un membre d’un CDR acusat d’agredir un agent dels Mossos d’Esquadra durant un tall a l’A-2 a Tàrrega a la vaga general del 21 de febrer del 2019 a una pena de set mesos de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat i un altre de lesions. El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida, que li va imposar així mateix una multa 320 euros i el pagament d’una indemnització a l’agent de 250 euros per les lesions. L’Audiència dona per acreditada la denúncia del mosso i rebutja els arguments de la defensa, que va sostenir al seu recurs que l’agent hauria pogut caure a terra per una entrepussada i va negar en tot moment que el seu client l’empenyés.

Així mateix, va afirmar que es va produir un forcejament i que tots dos van caure a terra.Tanmateix, el tribunal descarta aquests arguments i confirma la pena imposada partint de la denúncia del mosso, al considerar acreditat que l’acusat, el 21 de febrer del 2021, formava part d’un grup de ciutadans que, amb motiu de la vaga general, havien envaït l’autovia A-2 a Tàrrega i que al ser desallotjats pels efectius dels Mossos d’Esquadra, li va clavar una empenta a un dels agents, de manera que el va fer caure a terra i li va causar una lesió al genoll. Així mateix, la sentència assenyala que la versió dels fets del denunciant ve corroborada per un altre agent, que va afirmar que va poder veure “com arremetien contra el denunciant”, així com per un altre mosso. En les dos declaracions considera l’Audiència “que no hi ha raó objectiva per dubtar de la seua veracitat” donada la “imparcialitat que d’ells es presumeix com a agents de l’autoritat”, davant dels testimonis aportats per la defensa.

El tribunal també considera acreditada l’existència de les lesions en l’agent per l’informe mèdic, amb la qual cosa va rebutjar l’argument de la defensa que no s’havia demostrat que corresponguessin a la caiguda denunciada. Per tot plegat, confirma la pena imposada a set mesos de presó, a més de la multa, en una sentència que encara no és ferma. S’ha de recordar que pel tall de l’A-2 a Tàrrega van ser acusats cinc membres més dels CDR, però finalment el jutjat d’instrucció 2 de Cervera va arxivar les diligències.

tracking