SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Les càmeres de vigilància de la Seu, en servei després de dos anys

La conselleria d'Interior n'ha avalat el funcionament

L’ascensor del Parc del Segre és una de les zones vigilades.

L’ascensor del Parc del Segre és una de les zones vigilades.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les càmeres de videovigilància que l’ajuntament de la Seu d’Urgell va instal·lar a començaments del 2020 han estat avalades pel departament d’Interior. Els 33 mecanismes que ha implantat el consistori per acabar amb l’incivisme i els actes vandàlics de la via pública ja han començat a funcionar. Els tècnics municipals van acabar d’instal·lar la setmana passada els cartells que informen de la presència del sistema.

La capital de l’Alt Urgell es converteix així en una ciutat videovigilada. Les càmeres s’han distribuït per nou equipaments públics del municipi. Estan connectades en mode remot i a temps real amb les dependències de la Guàrdia Urbana de la ciutat i en cas de necessitat permetran visualitzar les imatges gravades.

Hi ha dos càmeres a l’ascensor del Parc del Segre, sis al pavelló poliesportiu, quatre a la plaça Joan Sansa, tres a la plaça del Codina, set a l’edifici de les Monges, tres al parc de la Tolla del Bressol (skate park), dos a l’aparcament per a autocaravanes, quatre als Claustres del Racionero i dos a la Torre Solsona. La iniciativa ha suposat una inversió de 35.522 euros. Així mateix, els grups de Junts i ERC presentaran conjuntament una moció per tal de defensar el model d’escola catalana i de la llengua catalana.

Aprovats els ajuts per als autònoms

L’ajuntament de la Seu ha aprovat els ajuts per a treballadors autònoms, que tenen per objectiu el foment de l’ocupació i l’emprenedoria. El total de la convocatòria ascendeix a 10.400 euros i cada beneficiari pot rebre com a màxim 800 euros. D’altra banda, el ple debatrà avui els comptes per al 2022.

Durant la sessió també prendrà possessió la nova edil de Compromís X la Seu, i es debatrà la creació de l’Associació La Seu Tehc City.

tracking