SEGRE

Les estacions d'esquí potenciaran les terrasses per compensar les limitacions d'aforament a l'interior dels restaurants

El sector estudiarà la viabilitat dels grans esdeveniments programats per les festes de Nadal per decidir si es suspenen

La terrassa de l'estació d'esquí de Port Ainé la primavera passada.

Les estacions d'esquí potenciaran les terrasses per compensar les limitacions d'aforament a l'interior dels restaurantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aforament i el control d'entrada a les estacions d'esquí no es veurà afectat per les noves restriccions, en tractar-se de pràctica d'esport a l'aire lliure. El que sí que preocupa als complexos de neu és la reducció al 50% a l'interior dels locals de restauració de les pistes.

El director comercial de Baqueira Beret, Xavi Ubeira, ha explicat que s'adaptaran aquests espais i es potenciaran les terrasses. Així, ha afegit que en dies de bonança serà factible, però que en jornades de nevades, fred o vent no serà possible tenir-los molt temps a l'exterior. Pel que fa als grans esdeveniments programats per les festes de Nadal, com ara la baixada de torxes, s'estudiarà la seva viabilitat i si s'han de suspendre, s'acabarà fent, ha dit Ubeira.

Pel que fa a les estacions gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Boí Taüll, Port Ainé, Espot, La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000), aquestes s'han expressat en la mateixa línia. L'esquí és considerat esport a l'aire lliure i de moment no pateix cap restricció. Pel que fa a les mesures covid, segueixen en vigor totes com ara la compra de bitllets electrònics. Els bars i restaurants de les estacions, hauran de complir la mesura del 50% d'aforament a l'interior.

El que sí perjudica les estacions d'esquí, com va passar la temporada passada són les restriccions de mobilitat. Així, asseguren que mentre la gent es pugui desplaçar fins a les pistes, confien que l'afectació serà mínima pel que fa a l'afluència d'esquiadors.

tracking