SEGRE

Alcarràs demanarà que no s'apliqui el toc de queda al municipi perquè té menys de 10.000 habitants

L'ajuntament presentarà recurs si finalment el TSJC dona el vistiplau a la mesura plantejada pel Govern

Una vista d'Alcarràs.

Una vista d'Alcarràs.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Alcarràs demanarà formalment a la Generalitat que, en ser la darrera xifra oficial d'habitants del municipi inferior a 10.000, no s'apliqui a la vila el toc de queda que s'ha plantejat, des del Govern i les autoritats sanitàries, pels municipis amb un volum de veïns superior a aquesta xifra. L'exigència formal es fonamenta en què, segons la darrera dada oficial de l'INE, a Alcarràs hi ha menys 10.000 veïns. Per aquest motiu, l'alcalde, Jordi Janés, ha anunciat que presentaran un recurs si finalment, "com tot indica", el TSJC dona el vistiplau a les mesures plantejades pel Govern per frenar l'expansió de la covid-19. Al municipi, aquest dimecres hi ha constància d'uns quaranta casos de coronavirus.

Des del consistori, davant la situació general i segons s'ha acordat en una reunió aquest dimecres, es demanarà també que els protocols aplicables a la població escolar siguin tan clars com sigui possible i que es garanteixi en tot moment la disponibilitat de tests d'antígens a les farmàcies habilitades per fer aquesta mena de proves.

Janés ha fet una crida a la màxima prudència, al sentit comú i tenir un "escrupolós" respecte per les mesures de prevenció davant la situació actual. També ha demanat que hi hagi un volum suficient de tests d'antígens a les farmàcies i pel que fa a la vacunació, ha assenyalat que es treballa per garantir en tot moment la seva disponibilitat pels qui han de rebre la tercera dosi i menors de la franja d'edat que aquests dies reben la primera.

tracking