SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Fuig després d'atropellar una anciana mortalment a Artesa de Lleida

Detingut el conductor, un veí de la localitat de 52 anys que va donar positiu en alcohol i drogues || La víctima, de 90 anys, va morir hores després del sinistre

L'accident es va produir dilluns a la nit al camí de l'ermita de Sant Ramon.

L'accident es va produir dilluns a la nit al camí de l'ermita de Sant Ramon.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns a la nit un conductor de Artesa de Lleida de 52 anys acusat atropellar mortalment hores abans una anciana de 90 anys al camí de l’ermita de Sant Ramon d’aquesta localitat del Segrià i fugir. L’arrestat va donar positiu en el test d’alcoholèmia i drogues. Va ser arrestat com a presumpte autor dels delictes d’homicidi per imprudència greu, omissió del deure de socors i contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

L’atropellament es va produir a les 19.15 hores, quan un turisme va atropellar una dona d’edat avançada que caminava pel marge dret de la via, de forma reglamentària, i que va resultar greument ferida. El conductor que va causar l’accident no es va aturar a auxiliar l’anciana i va fugir del lloc. La dona, de 90 anys, va quedar inconscient al marge del camí i sense cap assistència.

A més, la densa boira que hi havia a la zona feia difícil veure-la per a altres conductors. Un d’ells la va veure i va alertar els serveis d’emergència. La dona va ser evacuada molt greu a l’hospital Arnau de Vilanova, on va morir hores després.

La víctima mortal és Helga Weber, natural d’Alemanya i la família de la qual fa molts anys que viu a Artesa. Paral·lelament, la policia catalana va obrir una investigació per identificar i localitzar el conductor. Els agents van comprovar que el vehicle, després d’atropellar la dona, va circular per la zona reservada als vianants fins a xocar contra un arbre.

Unes dos hores després, els Mossos van aconseguir localitzar i arrestar a la mateixa localitat el presumpte autor de l’atropellament. Els agents van sospitar que podia trobar-se sota els efectes de l’alcohol i el van sotmetre al test, que va donar un resultat positiu d’1,07 mg/l, que quadruplica la taxa màxima, i va donar positiu, de forma indiciària, en consum d’amfetamines. També van veure que el cotxe tenia diversos cops compatibles amb les restes recollides al lloc de l’accident. Presumiblement passarà avui a disposició del jutge de guàrdia. El succés va provocar una enorme commoció a Artesa, que compta amb uns 1.500 habitants.

Amb aquest cas, ja són quatre els conductors detinguts aquest any a Lleida per homicidis. A més, tres d’ells es van escapar i en dos casos van donar positiu en alcohol i drogues. Va ocórrer a Sanaüja, on va morir un nen de 9 anys; a l’A-2 a Bellpuig, on va perdre la vida un motorista; a Bell-lloc, on va morir el conductor d’un cotxe; i a l’A-22 a Lleida, amb dos motoristes morts. Un altre conductor va fugir després d’atropellar un ciclista que va resultar ferit entre Artesa de Lleida i la Bordeta.

tracking