SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

L'empresa del porta a porta del Segrià demana 50.000 € més pels 3 primers mesos

La nova recollida d'escombraries es va implantar de forma gradual en 22 pobles el 2018 i mentre en uns ja s'aplicava, d'altres seguien amb contenidors || El consell debat elevar la reclamació a la Generalitat

Imatge d’arxiu del primer dia del porta a porta a Aspa, l’octubre del 2018.

Imatge d’arxiu del primer dia del porta a porta a Aspa, l’octubre del 2018.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa que s’encarrega de la recollida de residus porta a porta en 22 municipis del Segrià reclama uns 48.000 euros més al consell pels tres primers mesos de funcionament del sistema. És el període que va d’octubre a desembre del 2018, en el qual el sistema domiciliari es va anar implantant de forma gradual a les 22 localitats. D’aquesta manera, mentre uns pobles ja comptaven amb el nou sistema, d’altres seguien amb els contenidors tradicionals i Sorigué-Nordvert s’encarregava també dels seus residus.

En concret, l’adjudicatària demana 184.636 euros per la recollida amb contenidors, mentre que els informes dels tècnics del consell rebaixen aquesta xifra fins als 136.167 euros. Fonts de la corporació van explicar ahir que el ple que se celebrarà avui debatrà desestimar la reclamació presentada per Nordvert i elevar la qüestió a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè resolgui aquesta qüestió. Per la seua part, fonts de Sorigué-Nordvert van declinar fer declaracions.El porta a porta al Segrià es va posar en marxa de forma progressiva.

Els primers a sumar-se al nou sistema van ser Aspa, la Portella, Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida, els Alamús, Sunyer i Corbins, que ho van fer l’1 d’octubre del 2018. El 10 de desembre d’aquell mateix any s’hi va incorporar Alcarràs, que va ser l’últim de les 22 localitats en les quals es va implantar la recollida domiciliària (vegeu les claus). En totes aquestes poblacions, el reciclatge s’ha disparat i se situa per sobre del 70%.

El porta a porta també s’aplica en alguns barris de Lleida ciutat.Uns altres quinze municipis del Segrià van optar per la recollida de residus mitjançant illes de contenidors. En aquest cas, el servei va a càrrec de l’UTE de FCC i Arnó.

El tribunal rebutja fer ja el canvi de gestor a l’abocador de Montoliu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades per l’UTE formada per FCC i Benito Arnó després de guanyar el litigi contra Romero Polo i Valoriza i aconseguir que aquesta instància judicial li adjudiqués la construcció i la gestió de l’abocador de Montoliu, un concurs que aquest segon grup havia guanyat el 2017.

La sentència està recorreguda davant del Tribunal Suprem. FCC i Arnó van demanar al TSJC que obligués a executar provisionalment la sentència i decretés el canvi d’adjudicatari ja. El tribunal ha rebutjat aquestes mesures cautelars i ambdós empreses no han recorregut per no dilatar la decisió del Suprem.

Això es produeix quan les obres d’ampliació pràcticament han acabat. Els treballs es van adjudicar per 14 milions; el cost de gestió en els primers deu anys es va estimar en uns altres 25,7 i el valor total de la contractació es va estimar en 122 milions.

tracking