SEGRE

Llibertat provisional per a l'home begut i drogat que va atropellar mortalment una dona de 90 anys a Artesa de Lleida

La magistrada retira el carnet al conductor i l'obliga a comparèixer al jutjat periòdicament

L'accident es va produir dilluns a la nit al camí de l'ermita de Sant Ramon.

L'accident es va produir dilluns a la nit al camí de l'ermita de Sant Ramon.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'home detingut per atropellar mortalment aquest dilluns una dona de 90 anys a Artesa de Lleida ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs després de declarar aquest dimecres al jutjat d'instrucció 1 en funcions de guàrdia de Lleida. La magistrada li ha retirat el carnet de conduir i l'obliga a comparèixer periòdicament al jutjat. L'home, de 52 anys, nacionalitat espanyola i veí del mateix municipi, no es va aturar per auxiliar la víctima i, en ser detingut, va donar positiu en alcohol i drogues. La causa està oberta pels delictes d'homicidi imprudent, lesions imprudents, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l'alcohol.

Arran de l'atropellament, la dona va quedar ferida i inconscient al marge del camí i sense cap mena d'assistència. A més, la visibilitat reduïda com a conseqüència de la boira feia molt difícil veure-la. Un altre conductor la va localitzar i va alertar de la situació als serveis d'emergència. Després d'una primera atenció sanitària, la van traslladar ferida molt greu fins a l'hospital Arnau de Vilanova, on va morir hores després.

Immediatament, es va obrir una investigació policial per tal d'identificar i localitzar el conductor escàpol. Durant la reconstrucció de l'accident es va comprovar que el vehicle, després de l'atropellament, va circular per la zona reservada als vianants fins a xocar contra un arbre. Hores després, els agents van aconseguir localitzar i detenir a Artesa de Lleida al conductor que va causar l'accident. A més, van comprovar que el l'arrestat presentava símptomes evidents de trobar-se sota l'efecte de begudes alcohòliques. En sotmetre's a les proves, va donar 1,07 mg/l i també va donar positiu, de manera indiciària, en amfetamines. Finalment, es va comprovar que el vehicle del detingut tenia danys compatibles amb els indicis recollits al lloc de l'accident.

tracking