SEGRE

MUNICIPI DEUTES

Mollerussa pagarà en dos setmanes 1,2 milions en factures a proveïdors

Liquida tot el deute de l'any 2020 i quedaran pendents encara 800.000 euros

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ahir al consistori.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ahir al consistori.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa preveu liquidar un total d’1,2 milions d’euros de factures pendents de pagament a proveïdors abans de finalitzar l’any. Així ho va explicar ahir l’alcalde, Marc Solsona, que va remarcar que 614.884 euros s’aprovaran en el ple extraordinari previst per avui dimecres perquè es facin efectius aquesta mateixa setmana. En aquest cas, s’han comptabilitzat unes 143 factures i permetran pagar el 100% de factures pendents del 2020, així com part del 2021.

La resta, 654.116 euros, són factures d’aquest mateix any i s’abonaran previsiblement entre aquesta setmana i la vinent. D’aquesta manera, tal com va remarcar l’alcalde, es reduirà en tres setmanes el 60% de l’arracada de pagament a proveïdors (en l’últim ple del novembre la xifra era de 2,1 milions d’euros) i queden per pagar 800.000 euros. Per la seua part, el portaveu del PSC a Mollerussa, Joel Bastons, va criticar un “descontrol administratiu” del consistori a l’hora de pagar factures.

“Al llistat que ens van facilitar hi ha factures que en teoria estan pagades i ara tornen a sortir com pendents de pagament”, va remarcar Bastons. El ple, que es durà a terme en format presencial, també inclourà l’aprovació del catàleg de llocs de treball de l’ajuntament, un document que recull els llocs de treball necessaris per prestar serveis en l’esmentada administració i inclou la policia local, la brigada i les piscines. En aquest sentit, va afirmar que el nombre ideal de treballadors que planteja el document és de 193 i que en l’actualitat la xifra de personal anual oscil·la entre els 150 i els 170, en funció dels llocs de treball eventuals.

També es donarà compte de l’acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ratifica en el càrrec de jutge de pau substituta Maria Dolors Capell.

tracking