SEGRE

TRÀNSIT INFORME

Risc alt o molt alt d'accident en el 34 per cent de carreteres de Lleida

És la província catalana amb el percentatge més alt, tot i que baixa 2 punts en un any

Un cotxe implicat en un accident mortal el novembre a Soses.

Un cotxe implicat en un accident mortal el novembre a Soses.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida és la província catalana amb un percentatge més gran de quilòmetres de carretera amb un risc alt o molt alt de registrar accidents mortals o amb ferits greus, amb un 34% del total, segons l’últim estudi de l’EuroRAP, que va presentar ahir el RACC i que es fixa en el trienni 2018-2020. L’informe destaca que aquest percentatge de carreteres perilloses s’ha reduït en un 2% respecte a l’últim informe. Entre les deu carreteres més perilloses de Catalunya es troba el tram de la C-28 a Vielha fins a Naut Aran, amb una mitjana anual de dos accidents mortals o amb ferits greus.

Així mateix, entre les carreteres amb més sinistralitat de vehicles pesants es troba l’autovia A-2 entre Bellpuig i Cervera, fins l’enllaç amb la C-25.En el trienni analitzat en aquesta edició de l’estudi, els accidents greus i mortals han disminuït a Catalunya un 10,6% mentre que la mobilitat també ha baixat un 6%, una reducció condicionada per la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions que s’han imposat. A les comarques lleidatanes, els morts en accidents de trànsit van caure de forma significativa durant l’any passat, que va tancar amb 20 víctimes mortals davant les 36 del 2019 i les 37 del 2018. Quan falten deu dies per finalitzar el 2021, la província ja ha registrat 32 morts en accidents de trànsit, l’últim dilluns a Artesa de Lleida, amb un conductor detingut per atropellar mortalment una dona de 90 anys (vegeu la pàgina 15).Per la seua part, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, va explicar que els accidents de motoristes preocupen especialment, ja que estan implicats en el 44% dels accidents mortals o greus a les carreteres catalanes.

Per reduir la sinistralitat del col·lectiu, va assenyalar que volen insistir en actuacions ja en marxa, com la formació de motoristes, la incorporació d’elements de protecció i sancionar les conductes inadequades de forma més intensa. Trànsit també va mostrar preocupació pels atropellaments mortals en vies interurbanes i va destacar que el 86% de les víctimes mortals a les carreteres catalanes són homes. L’informe del RACC recorda que el 2010 la UE va fixar com a objectiu reduir les morts per trànsit un 50% abans del 2020, i a Catalunya el 2020 van baixar un 54% a causa de les restriccions de mobilitat.

tracking