SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu lidera la vacunació infantil a tot Catalunya

Gairebé el 28% dels nens d'entre 5 i 11 anys de les comarques de muntanya, amb la primera dosi || La mitjana catalana, del 12,5%

Un nen rebent  la vacuna contra la covid a Lleida.

Un nen rebent la vacuna contra la covid a Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques del Pirineu Lleida lideren la vacunació infantil en el conjunt de Catalunya. Gairebé el 28% dels nens i nenes d’entre cinc i onze anys a la regió sanitària pirinenca han rebut ja la primera dosi de la vacuna. Aquest percentatge és molt superior al de la resta del territori català, la mitjana del qual se situa en un 12,5%, segons les últimes dades de Salut.

A la regió sanitària de Lleida, que engloba les comarques del pla, l’índex de vacunació entre els cinc i onze anys frega l’11%. És un percentatge inferior al de la regió sanitària de la ciutat de Barcelona (13,3%) i les dos que conformen la seua àrea metropolitana, que voregen el 15%. Tanmateix, superen folgadament l’1,80% de les Terres de l’Ebre, el 8,4% del Camp de Tarragona, el 8,3% de Girona i el 6,6% de la Catalunya Central.Les diferències són més petites en el segment d’edat comprès entre els dotze i els dinou anys.

En aquest cas, les diferents regions sanitàries presenten percentatges similars de vacunació, al voltant del 80%. A la del Pirineu és del 79,3% i a la de Lleida se situa en un 80,9%. Pel que fa al procés de vacunació als menors d’edat, segueix el seu curs i, en aquest sentit, l’hospital Sant Joan de Déu de Lleida vacunarà en horari de demà i de tarda durant les vacances de Nadal.

tracking