SEGRE

TURISME CAMPANYA D?HIVERN

El turisme preveu un bon Nadal malgrat les restriccions i anul·lacions, que se supleixen

Les llistes d'espera compensen les cancel·lacions de reserves i el Pirineu estarà al 75% fins al 9 de gener

Clients a la casa rural Cal Serni de Calvinyà durant el pont de la Puríssima.

Clients a la casa rural Cal Serni de Calvinyà durant el pont de la Puríssima.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turisme preveu una bona campanya de Nadal malgrat les restriccions imposades per la Generalitat per frenar l’augment de contagis de Covid. Aquestes mesures obliguen a limitar al 50% els aforaments de la restauració, quan molts establiments comptaven amb plena ocupació per a aquestes festes. També s’ha limitat a un màxim de 10 persones l’aforament de les cases rurals (com totes les reunions).

Tot això ha provocat cancel·lacions de reserves als allotjaments de Lleida, encara que l’elevada demanda que registren ha fet que s’hagin pogut tornar a omplir gran part d’aquestes places. El Patronat de Turisme de la Diputació va estimar ahir que l’ocupació dels allotjaments del Pirineu serà del 75% de mitjana des de demà fins al 9 de gener, després de Reis. Durant aquests 16 dies, els hotels del Pirineu tindran entre el 70% i el 80% de les seues places ocupades, encara que els que estan a peu de pistes fregaran el ple per Cap d’Any.Les cases de turisme rural comptaran amb una ocupació del voltant del 70% de mitjana a tota la demarcació.

El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va recordar que han tingut desenes de cancel·lacions, ja sigui per la limitació de 10 persones en aquests allotjaments o perquè hi ha clients que són contactes d’una persona encomanada de Covid. No obstant, va assegurar que per Cap d’Any han rebut noves reserves que han suplert la gran majoria de les anul·lacions. Mentrestant, els bungalous estaran al 80%.

El principal reclam de les comarques del Pirineu durant aquestes festes és l’esquí. Les pistes preveuen vendre uns 250.000 forfets aquesta campanya de Nadal, segons el Patronat de Turisme. Si es confirmés aquesta xifra, se superarien les dades del Nadal del 2019 (l’última abans de la pandèmia, encara que sí que va coincidir l’últim mes), quan van ser aproximadament 230.000.

Això ja va succeir en el pont de la Puríssima, amb més forfets que abans de la Covid, revalidant la tendència a l’alça del sector turístic de Lleida que ja es va registrar l’estiu passat, quan es va batre el rècord històric de pernoctacions. A més, durant aquestes festes nadalenques els turistes que visitin el Pirineu també poden disfrutar de les activitats de trineus, senderisme o patinatge sobre gel que ofereixen 140 empreses especialitzades en els esports d’hivern.

Les segones residències també s’ompliran durant les festes

Les segones residències també s’ompliran durant aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, cosa que beneficiarà els comerços i restaurants. Així mateix, des del Patronat de Turisme de la Diputació van assenyalar que hi haurà molts aficionats a l’esport blanc que faran sortides d’un dia, sense pernoctació. Les estacions d’esquí alpí del Pirineu obriran gairebé 270 quilòmetres de pistes aquest cap de setmana.

Hotels i cases de pagès al complet per Cap d’Any

Els hotels de les comarques del Pirineu registraran puntes de plena ocupació per Cap d’Any, especialment els que es troben a peu de pistes. Per la seua part, les cases de turisme rural de tota la demarcació també preveuen fregar el 100% en els últims dies de l’any, sempre tenint en compte que només poden acollir a grups de fins a 10 persones a causa de les noves restriccions derivades de la Covid. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que per Nadal preveuen omplir entre el 50% i el 60% de les places.

tracking