SEGRE

DROGUES BALANÇ

Les confiscacions de marihuana pugen un 49% a Lleida el 2020

Segons el ministeri de l'Interior, l'any passat es van decomissar prop de 5.000 plantes de cànnabis a la província || El 2021, els Mossos ja han localitzat més de 21.000

Operació dels Mossos el setembre passat a l’Albagés.

Operació dels Mossos el setembre passat a l’Albagés.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tràfic de marihuana s’ha disparat durant els últims mesos a les comarques lleidatanes, així com al conjunt de Catalunya, per la qual cosa els cossos policials alerten de l’augment dels delictes i de la violència relacionada amb aquestes plantacions, fins i tot amb una investigació oberta per un possible crim a les Garrigues. Segons l’últim balanç publicat pel ministeri de l’Interior sobre tràfic de drogues, durant l’any passat les confiscacions de plantes de marihuana van augmentar en prop d’un 49% a la província de Lleida, amb gairebé 5.000 plantes de cànnabis intervingudes el 2020. Una xifra que, sens dubte, s’incrementarà molt el 2021, ja que els Mossos d’Esquadra han dut a terme aquest any nombroses operacions per desmantellar plantació amb més de 21.000 plantes decomissades.

De fet, només entre els mesos de setembre i octubre es van desmantellar tretze plantacions a Alcoletge, Corbins, Torrefarrera, Fonolleres, l’Albagés, Vinaixa, Bovera, Castelldans, Torres de Segre, Coll de Nargó, Os de Balaguer, Guixers i la Guàrdia d’Urgell. La majoria han estat exteriors, però també es van localitzar cultius en interiors com magatzems, naus o cases. Es tracta d’una demostració que el cultiu i el tràfic de marihuana està a l’alça per sobre d’altres com la cocaïna.Una de les preocupacions més grans dels cossos policials és que gran part de cultius pertanyen a màfies i organitzacions criminals que s’han assentat a Ponent i operen a gran escala, la qual cosa pot portar altres delictes acoblats.

D’aquesta manera, Lleida i Catalunya, així com part d’Espanya, s’han convertit en l’“hort” i “laboratori” per a narcos i la destinació de la droga és Europa.Segons el balanç d’Interior, en els dos últims anys la marihuana ha passat a ser la droga més confiscada pels cossos i forces de seguretat a la província de Lleida, ja que el 2018 aquesta posició l’ocupava la cocaïna. El 2020, tenia comptabilitzades un total de 284 denúncies i 38 detinguts per tràfic de drogues a les comarques de Ponent. Delictes que van baixar el 2020 en un any marcat per la pandèmia i les restriccions de mobilitat.

Els Mossos d’Esquadra continuen la investigació per un possible crim a l’octubre en una plantació de marihuana a les Borges Blanques. Dos persones van denunciar la mort d’una persona però després de dos mesos de recerca encara no s’ha trobat el cadàver.

tracking