SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Deslliuren de 106.000 € de deute una pediatra de Lleida

El jutjat de primera instància 6 de Lleida li atorga la segona oportunitat || Per avals a una empresa fallida del seu exmarit

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de primera instància 6 de Lleida, el mercantil, ha exonerat una pediatra lleidatana d’un deute de 106.000 euros a l’acollir-se al procediment de segona oportunitat. Els deutes procedien d’avals personals que va prestar, per a obligacions i préstecs, a l’empresa fallida del seu exmarit, que actualment espera rebre també el perdó dels deutes. Així ho va explicar la seua advocada, Marta Bergadà, especialista en segona oportunitat, que va assegurar que la seua clienta ha tingut al llarg de molts anys els comptes embargats.

Així mateix, tenia dificultats per poder mantenir la seua filla menor d’edat i la seua mare, d’edat avançada, les dos a càrrec seu. “Ha estat un procediment que ha durat aproximadament un any, en el qual la nostra clienta ha hagut de desprendre’s d’algun dels seus béns”, va detallar Bergadà. “Ara li queda la tranquil·litat que el salari el percep íntegre i amb aquests ingressos pot assumir la manutenció de la seua família i les obligacions quotidianes, fins i tot pot adquirir nous béns a crèdit, ja que una vegada eliminats els deutes, als fitxers de morositat i a la Cirbe, queden esborrades les seues dades d’insolvència”, va afegir l’advocada.Cada vegada són més les persones que s’acullen al procediment de la llei de segona oportunitat, de la qual el primer semestre del 2022 s’espera una reforma que agilitzarà els tràmits, al donar la competència exclusiva als jutjats especialitzats, afegir més requisits per accedir al perdó dels deutes i reforçar la protecció al deute públic.Segons va assenyalar Bergadà, aviat l’exoneració dels deutes serà un dret per als consumidors i empresaris de bona fe que compleixin els requisits de la segona oportunitat.

Durant els últims anys, els jutjats han perdonat deutes des dels 50.000 euros fins al mig milió d’euros. Des que va entrar en vigor, el 2015, se n’han vist beneficiats més de tres-cents lleidatans. Una xifra que es preveu que augmenti el 2021.

tracking