SEGRE

INCIDÈNCIES CARRETERES

La falta de pluges redueix a la meitat les allaus a la xarxa viària de Lleida

Aquest any s'han registrat 64 despreniments només en carreteres de la Generalitat davant els 120 del 2019 || El Jussà, la comarca amb més incidències per pedres

Instal·lació de malles protectores a la C-13 al seu pas per Talarn, al Jussà.

Instal·lació de malles protectores a la C-13 al seu pas per Talarn, al Jussà.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La falta de precipitacions aquest any en comparació amb el 2019 i el 2020, que van ser molt plujosos, ha retallat els despreniments de pedres i roques que afecten la xarxa viària de la Generalitat a Lleida. En concret, aquest any s’han comptabilitzat 64 incidències enfront de les 120 del 2019 o les 115 del 2018, segons dades del departament de Territori de la Generalitat, que van des de l’1 de gener fins al 25 de novembre del 2021. La comarca del Pallars Jussà, amb 21 incidències, és la més perjudicada pels moviments de terreny sobre les carreteres.

El segueixen el Sobirà amb 18 afectacions, el Solsonès amb 14 allaus, el Segrià amb 9 i la Noguera amb dos. A la resta de comarques, encara que és possible que es produïssin despreniments, no van afectar els eixos viaris de comunicació. Les afectacions van des de la presència de petites roques a les calçades fins a moviments de terra i roques que impossibiliten el pas de vehicles o posen en perill la circulació.

Fonts de la conselleria van apuntar que aquestes incidències van requerir algun tipus d’intervenció per restablir la circulació. Van ser despreniments de “diversa entitat”, que van des de petites roques fins a altres que arriben a tallar la via durant unes hores, com per exemple, la C-26 a Solsona i també a Navès quan van caure diverses pedres d’una tona a la calçada l’abril passat o la C-13 a Tremp. També destaquen actuacions per estabilitzar pendents o subjectar malles metàl·liques als talussos per evitar la caiguda de pedres.Quant a la inversió, la Generalitat preveu més de 12 milions en els pròxims quatre anys en treballs de manteniment de talussos i terraplens de la xarxa viària de la seua titularitat a Lleida, que suma 1.500 quilòmetres.

L’objectiu és garantir la seguretat viària i evitar la caiguda de roques i pedres sobre les calçades d’aquestes carreteres i accessos a nuclis. Els principals eixos viaris de comunicació de Lleida tant de l’Estat com de la Generalitat han patit en els últims anys incidents ocasionats per la caiguda de pedres, des de l’N-260 (Eix Pirinec) i l’N-230 fins a la C-13, la C-28 i la C-14, entre d’altres. El 2019 es van comptabilitzar 120 allaus, en gran part per la DANA, que va afectar greument les comarques del pla, especialment la xarxa secundària de carreteres i accessos a pobles.

El 2018 hi va haver un total de 115 allaus, en un any rècord de pluja a Catalunya i quan van perdre la vida dos persones com a conseqüència d’una gran allau a la carretera de la Diputació entre Sant Esteve de la Sarga i Castell de Mur.

tracking