SEGRE

URBANISME PROJECTES

La Seu d'Urgell impulsa una àrea comercial de 18.000 metres i el nou hospital

Urbanisme avala els informes per desenvolupar el Sector Sud-1 on s'emplaçaran

La zona comercial és entre el barri de Sant Antoni i l’N-260.

La zona comercial és entre el barri de Sant Antoni i l’N-260.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió territorial d’Urbanisme del Pirineu ha donat el primer aval als informes urbanístics i mediambientals per desenvolupar el sector Sud-1 de la Seu d’Urgell. Es tracta dels terrenys de la zona pròxima al parc de bombers i al costat de la carretera N-260. El desenvolupament urbanístic inclou la construcció del nou hospital comarcal, per al qual l’ajuntament de la Seu destina una superfície de 13.000 metres quadrats (el departament de Salut sol·licitava un espai mínim de 12.000 metres quadrats).

També contempla dos parcel·les destinades a equipaments privats del sector terciari, que sumen 18.100 metres quadrats. L’edil d’Urbanisme de l’ajuntament de la Seu, Joan Gurrera, va avançar que “una empresa inversora intermediària ja ha firmat els contractes amb els veïns” propietaris d’aquestes parcel·les per urbanitzar i llogar les superfícies a firmes comercials. Aquesta àrea estarà composta per dos parcel·les, d’11.600 i 6.500 metres quadrats, respectivament, i estaran situades entre Poble Sec, el barri de Sant Antoni i la carretera N-260.

Si els tràmits urbanístics tiren endavant “sense imprevistos”, el nou sector podria començar a desenvolupar-se “a partir del pròxim estiu”, va indicar Gurrera. Pel que fa a l’hospital, queda confirmada així la ubicació del centre sanitari. Gurrera va defensar la ubicació per les “comunicacions immillorables” i en zona “no inundable” després de l’última revisió de la CHE, que converteix una part dels terrenys del sector Sud-1 en parcialment inundables.

El nou hospital ha d’estar el desembre del 2023 per optar a fons europeus. El grup Compromís X La Seu havia insistit a fer l’hospital a la zona de l’Horta del Valira, als terrenys que el consistori destinarà a l’edifici d’Inefc Pirineus.

tracking