SEGRE

TURISME CAMPANYA MARCADA PER LA PANDÈMIA

La cancel·lació de reserves arriba al 30% però la demanda és superior

El turisme calcula que l'ocupació oscil·larà entre el 80% i 90% per Cap d'Any

L’estació de Boí Taüll, un dels principals reclams turístics d’aquest hivern a l’Alta Ribagorça.

L’estació de Boí Taüll, un dels principals reclams turístics d’aquest hivern a l’Alta Ribagorça.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les cancel·lacions de reserves en allotjaments turístics de Lleida durant aquestes festes arriben al 30% encara que aquestes es cobreixen per l’elevada demanda de turistes, que és més alta que l’oferta en sectors com el turisme rural i que omple la majoria de vacants. Les restriccions imposades per la Generalitat per frenar l’augment de contagis, que limita l’aforament en cases rurals a un màxim de 10 persones i al 50% els aforaments en la restauració, així com l’explosió de positius, han provocat la majoria de les anul·lacions, “encara que cada dia veiem com se supleixen amb noves reserves de persones que no havien aconseguit plaça abans de Nadal”, va explicar el president de la Federació d’Hostaleria a Lleida, Josep Castellarnau. Va estimar que l’ocupació dels allotjaments del Pirineu oscil·larà entre el 80 i 90% des de demà i fins diumenge, dia 2 de gener.

“Fins i tot pot ser més alta als allotjaments que estan a peu de pistes fins al dia de Reis”, va dir. A les cases de turisme rural de Lleida les noves reserves també cobreixen les cancel·lacions, i l’ocupació oscil·larà per Cap d’Any entre el 90 i el 100%. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va assegurar que la demanda en els dos últims dies és molt alta i molts turistes truquen a última hora per reservar cases de deu places.

Va assegurar que l’ocupació “estarà gairebé completa fins a Reis”. Quant a bungalous i càmpings, el portaveu, Cel Feliu, va indicar que l’ocupació vorejarà el 100%. “Les cancel·lacions que no es cobriran serà perquè no hi haurà temps ja que totes les anul·lacions se supleixen gairebé immediatament i els bungalous estaran plens”, va assegurar.

Els allotjaments, menys castigats que la restauració

Els allotjaments turístics de les comarques del Pirineu de Lleida estaran gairebé plens durant el cap de setmana de Cap d’Any i no patiran tant les restriccions decretades per frenar els contagis com el sector de la restauració, que ha de limitar els aforaments dels establiments al 50%. El president de la Federació d’Hostaleria a Lleida, Josep Castellarnau, va apuntar que malgrat les restriccions els sopars de grups s’adapten als aforaments i no hi ha tantes cancel·lacions com hi ha hagut per Nadal.

tracking