SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Mor un xòfer de 67 anys per una sortida de via a la C-13 a Llavorsí

Des d'inicis d'any han perdut la vida 33 persones a la carretera, 13 més que el 2020

Vista del lloc de l’accident mortal d’Artesa de Lleida el dia 20.

Vista del lloc de l’accident mortal d’Artesa de Lleida el dia 20.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un conductor de 67 anys, resident a les Balears, va morir ahir a la tarda al tenir una sortida de via amb el seu vehicle a la carretera C-13 a l’altura de Llavorsí, al Pallars Sobirà. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 16.15 hores, quan, per causes que es desconeixen i que s’investiguen, un turisme va sortir de la via al punt quilomètric 144. Al vehicle hi anaven dos persones.

El conductor, A.M.S., de 67 anys, va morir, mentre que l’altre ocupant va resultar il·lès. Fins al lloc de l’accident es van activar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A causa del sinistre mortal, la C-13 va estar tallada en els dos sentits de la marxa fins a les 18.50 hores, hora en què es va reobrir parcialment la via i va establir un pas alternatiu.Amb aquesta nova víctima mortal, ja són 33 les persones que han perdut la vida a les carreteres lleidatanes des de començament d’any, davant les 20 del 2020, en un any marcat per les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia.

Així mateix, és la segona víctima a la carretera en una setmana, ja que el passat 20 de desembre va morir una veïna d’Artesa de Lleida, de 90 anys, atropellada per un vehicle, el conductor del qual va ser detingut per circular ebri i drogat i fugir. Després de declarar davant del jutge, el xòfer va quedar en llibertat amb càrrecs, amb la retirada del carnet de conduir i l’obligació de comparèixer al jutjat. A l’infractor se l’investiga per homicidi imprudent, lesions imprudents, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l’alcohol.

En els últims cinc mesos han estat detinguts quatre conductors per causar accidents mortals o greus i fugir, però només per a dos d’ells es va acordar la presó provisional. D’altra banda, dels 29 accidents mortals que s’han registrat aquest any, sis han estat per una sortida de via del vehicle.

tracking