SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

'Scalextric' a l'antic peatge de Lleida

Carrils amb cons i límit de 40 km/h a l'espai que han deixat les illes de cobrament, per reformar || La concessionària redacta els projectes per ordenar aquesta zona, que ha de validar La Moncloa

Els diferents carrils habilitats a la zona dels peatges a l’accés a Lleida de l’AP-2.

Els diferents carrils habilitats a la zona dels peatges a l’accés a Lleida de l’AP-2.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La zona que ocupaven les illes de peatge de l’autopista AP-2 en l’accés a Lleida s’ha convertit en un autèntic scalextric de cons per on han de circular els vehicles fins que estigui condicionada la calçada en els dos sentits i quedi totalment lliure el pas de vehicles. Des que al novembre l’UTE formada per Arnó, Aquaterra i Rubau, que es fa càrrec del manteniment dels 61 quilòmetres d’autopista al seu pas per Lleida, va iniciar la demolició de les illes de peatges, la circulació dels vehicles es va habilitar pels laterals. En les darreres setmanes també se circula pel centre de la calçada, on la demolició de les illes ha donat pas a una calçada irregular, pendent de reforma.

El pas està delimitat per pistes de cons i els vehicles han de reduir la velocitat a 40 km/hora. Alguns usuaris d’aquesta carretera es queixen per la dificultat de creuar aquest tram de via en la qual estan habilitats els carrils i del perill que suposa la circulació. Per la seua part, fonts de l’empresa adjudicatària van assenyalar que actualment estan elaborant els projectes per a l’eliminació de les illes tant a Lleida com a Soses, les Borges Blanques i l’Albi, conjuntament amb el ministeri de Transports, que ha de validar els projectes.

Van assegurar que no sabien quin serà el calendari de les obres per deixar lliure la totalitat de la calçada, que van situar, en qualsevol cas, durant aquest pròxim any 2022. Així mateix, el delegat del Govern a Lleida, José Crespín, va confirmar que actualment la concessionària està redactant els projectes per reformar i ordenar tot l’espai que ocupaven les illes per adaptar-lo a les noves necessitats de circulació sense peatges. Va afegir que el departament d’Interior també ha sol·licitat una zona per a possibles controls dels Mossos d’Esquadra.

L’UTE formada per Arnó, Aquaterra i Rubau es fa càrrec del manteniment de l’autopista a Lleida per un import d’11,9 milions durant dos anys.

Els accessos de Soses, les Borges i l’Albi, encara amb casetes

La liberalització dels peatges de l’AP-2 des del passat 1 de setembre permet disposar d’una nova via d’alta capacitat a Lleida encara que de moment els accessos de Soses, les Borges i l’Albi segueixen amb les mitjanes i els tradicionals caixers. L’adjudicatària també assumeix la gestió de les àrees de servei de Lleida i les Borges.

Els diferents carrils habilitats a la zona dels peatges a l’accés a Lleida de l’AP-2.

Els diferents carrils habilitats a la zona dels peatges a l’accés a Lleida de l’AP-2.JORDI ECHEVARRIA

tracking