SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Investiguen un lleidatà per estafar 45 tones de raïm del Vinalopó

Un home de 51 anys que va contactar amb un productor alacantí fent-se passar per un comercial d'una empresa || Es va quedar el producte i no va pagar 41.000 euros

L’explotació de l’agricultor estafat es troba a Novelda i Monfort, a Alacant.

L’explotació de l’agricultor estafat es troba a Novelda i Monfort, a Alacant.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil d’Alacant investiga un lleidatà de 51 anys acusat d’una estafa comesa contra un agricultor, propietari de diverses vinyes a Novelda i Monfort, per fer-se passar per un agent comercial per sostreure-li 45 tones de raïm de la denominació d’origen protegida de la Comarca del Vinalopó Mitjà, que és una de les més consumides en les campanades de Cap d’Any. El presumpte autor de l’estafa, que va declarar a començaments de desembre al Jutjat d’Instrucció de Novelda i va quedar en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici, va contactar amb el fruticultor a través d’internet per oferir-li l’adquisició de 45 tones de raïm de la seua producció. Van acordar que li pagaria 41.000 euros.

El raïm seria exportat per l’empresa, per a la qual suposadament treballava el comercial, al Regne Unit per a la seua posterior venda al públic. Tanmateix, el productor va entregar el raïm i mai va cobrar els diners.

El suposat comercial va contractar també en una oficina de Torrevella els serveis d’una empresa de transport de mercaderies a nivell internacional per enviar el producte adquirit. Aquesta va traslladar les 45 tones de raïm a Manchester, amb un cost per a l’empresa de 8.400 euros que l’investigat tampoc va arribar a abonar mai.

Per ocultar la seua veritable autoria, l’estafador feia servir la identitat de dos homes, un d’ells titular d’una mercantil amb seu a Sagunt i l’altre, un ciutadà de nacionalitat romanesa, que se suposava que rebria la mercaderia per a la seua distribució a l’estranger, per als quals l’investigat feia veure que treballava. Tanmateix, aquestes dos persones eren completament alienes al que estava passant en realitat. Després d’un meticulós estudi de tota la documentació reunida per la Guàrdia Civil, va investigar un veí de Lleida, al qual se li imputen dos delictes d’estafa i un de falsedat documental.

El raïm del Vinalopó és un dels més tradicionals per celebrar les dotze campanades de la nit de Cap d’Any. Segons dades de la DO, l’any passat el valor de la producció al camp va arribar als 26 milions d’euros.

tracking