SEGRE

TRÀNSIT

Les Borges Blanques exigeix una solució "definitiva" per disminuir la perillositat de les carreteres de la comarca

L'alcaldessa de la capital de les Garrigues demana millores en la senyalització i el desdoblament de la carretera N-240

Una grua retirant un dels camions accidentats a l'AP-2 a Castelldans.

Les Borges Blanques exigeix una solució "definitiva" per disminuir la perillositat de les carreteres de la comarcaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha exigit una solució "definitiva" que contribueixi a acabar amb la perillositat de les vies de gran capacitat que creuen les Garrigues. Tot plegat ho ha demanat arran dels accidents múltiples que aquest divendres han implicat una vintena de vehicles i han provocat la mort de tres persones a l'AP-2 a Castelldans.

Així, Palau veu necessari la implementació de sistemes específics per alertar els conductors sobre la boira i "combatre les seves conseqüències" i ha insistit en reclamar el desdoblament de la carretera N-240 "d'una vegada per totes", donat, ha argumentat, que aquesta via ha hagut d'assumir el volum de trànsit provinent de l'autopista mentre ha estat tallada.

L'alcaldessa de la capital de les Garrigues ha lamentat que aquesta matinada ha quedat palesa la perillositat de les vies de gran capacitat que passen per la comarca en èpoques de boira com la d'aquests mesos.

Palau ha traslladat el seu condol a les famílies i amics de les víctimes de l'accident d'aquest divendres i creu que aquests fets "evidencien" que cal seguir reivindicant el desdoblament de l'N-240. "Tenim tot el dret a exigir mesures i solucions, perquè la gent es deixa la vida a les carreteres. És una reivindicació d'anys la qual ningú s'escolta. Ho patim any rere any i amb boires cada vegada més espesses", ha sentenciat l'alcaldessa.

Palau ha assegurat que, "en cap cas, el territori hauria de continuar suportant un reguitzell d'accidents, molts d'ells mortals, que es podrien evitar amb millores a la senyalització de les vies". Així, ha dit que existeixen sistemes per alertar als conductors de la boira i que, ha dit, "permetrien salvar vides". L'alcaldessa ha argumentat també que tot i que l'AP-2 és ara gratuïta, "molt probablement" tornarà a ser de pagament en futur. "El territori necessita carreteres segures, modernes, adaptades a les circumstàncies climatològiques del territori i sense peatges. Per això exigim el desdoblament de l'N-240", ha conclòs.

tracking