SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu de Lleida, al complet per Cap d'Any

Lleida, i especialment el Pirineu, torna a revalidar aquest Cap d'Any l'èxit turístic que a l'estiu va fer que es batés el rècord de pernoctacions. Malgrat les restriccions derivades de la Covid, les cases de pagès i els bungalous estan al complet, mentre que els hotels a peu de pista tenen una ocupació de fins al 95%.

Imatge d’ahir de les pistes d’esquí de Boí Taüll.

Imatge d’ahir de les pistes d’esquí de Boí Taüll.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pirineu torna a estar ple de gom a gom per Cap d’Any. El sector turístic de Lleida, i especialment el de les comarques de muntanya, torna a revalidar l’èxit que ja es va aconseguir a l’estiu i que va provocar que se superés el rècord històric de pernoctacions. En aquest sentit, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va afirmar que “Lleida torna a ser una destinació preferent per al turisme de proximitat”.

Aquest cap de setmana, malgrat les restriccions derivades de la pandèmia, els bungalous i les cases de turisme rural han penjat el cartell de complet, mentre que els hotels a peu de pista compten amb una ocupació que oscil·la entre el 90% i el 95%. Per la seua part, les pistes d’esquí també estan comptant amb un bon nombre de visitants, que es preveu mantenir en els pròxims dies. 

L’elevada afluència de visitants a la Val d’Aran va provocar ahir cues a Vielha i també al port de la Bonaigua (C-28).El sector del turisme rural és, amb la restauració, un dels principals afectats per les mesures imposades per la Generalitat per frenar l’auge de contagis de Covid. Així doncs, aquests allotjaments només poden acollir grups de fins a deu persones. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que si hi ha hagut alguna cancel·lació, aquesta s’ha pogut suplir amb una nova reserva perquè “hi ha molta demanda”.

Tant Ramon com la presidenta de Càmpings de Lleida, Cel Feliu, van explicar que si es registren anul·lacions avui serà més complicat tornar a omplir aquestes places, ja que hi haurà poc temps per poder fer-ho. Per la seua banda, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que els hotels del Pirineu compten amb una ocupació d’entre el 80 i el 85%, i en el cas dels establiments que es troben a peu de pista augmenta a entre el 90% i el 95%. Castellarnau també va assegurar que han tingut “moltes cancel·lacions”.Així mateix, Alegre es va mostrar confiat que s’arribarà al 75 per cent de mitjana d’ocupació durant els setze dies de la campanya de Nadal (entre el 25 de desembre i el 9 de gener).

Així mateix, es preveu que les estacions d’esquí venguin durant aquests mateixos dies uns 250.000 forfets, una xifra que en cas de confirmar-se superaria la del Nadal del 2019 (l’última abans que esclatés la crisi sanitària), quan van ser aproximadament 230.000. Ja al passat pont de la Puríssima les pistes van vendre més de 85.000 forfets, amb la qual cosa van marcar la millor dada des del 2017, quan es va arribar als 97.200 en un pont de nou dies.

El bon temps regna a les pistes i la boira torna al pla

Aquest cap de setmana predominarà el bon temps a les comarques de muntanya i les temperatures oscil·laran demà entre els 23 i 1 graus. Això animarà la pràctica de l’esquí. Segons les previsions del Meteocat, avui i demà farà sol al Pirineu. D’altra banda, la boira podria tornar a les comarques del pla i les temperatures màximes no seran tan elevades com al Pirineu. En aquest sentit, des del Meteocat apunten que podria ser que avui i demà no se superin els 20 graus, després que aquest dimecres els termòmetres arribessin a marcar 21 graus al Segrià.

Imatge d’ahir de les pistes d’esquí de Boí Taüll.

Imatge d’ahir de les pistes d’esquí de Boí Taüll.

Imatge d’ahir de les pistes d’esquí de Boí Taüll.

Imatge d’ahir de les pistes d’esquí de Boí Taüll.

tracking