SEGRE

ESQUÍ INSTAL·LACIONS

Una empresa valenciana s'adjudica 370 finques de pastures vora Boí Taüll

Subhasta d'infart en la qual Gestión 2000 va licitar 105.000 euros més del que oferien la Vall de Boí i la Generalitat || Eren de l'anterior propietària de l'estació

Imatge d’arxiu de la urbanització del Pla de l’Ermita.

Imatge d’arxiu de la urbanització del Pla de l’Ermita.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Subhasta d’infart per aconseguir les 247 hectàrees de sòl rústic dividides en 370 finques que l’antiga propietària de l’estació Boí Taüll, filial del grup Nozar, conservava entre la urbanització del Pla de l’Ermita i les pistes d’esquí (vegeu les claus). L’empresa Gestora Valenciana de Viajes de Grupo SL (Gestión 2000) va adquirir ahir el terreny en una licitació que en poc més de deu minuts va pujar 104.000 euros més que la quantitat que s’havia ofert fins a mitjans d’aquest mes. La firma va oferir per la propietat 420.000 euros després d’una ajustada disputa amb una altra empresa passades les 18 hores, quan l’última oferta de la subhasta en format telemàtic al web del Col·legi de Procuradors era de 317.000 euros.

La valoració inicial de les finques era de 209.976 euros. L’ajuntament de la Vall de Boí i la Generalitat van decidir unir-se per adquirir aquest sòl que no va passar a mans del Govern el 2014, quan va acceptar el domini esquiable com a dació en paga de deutes de l’anterior propietària (vegeu SEGRE del dia 17). Els ens públics van pactar oferir fins a 315.000 euros perquè l’extensió continués sent pastura per als ramaders (vegeu el desglossament), però abans que l’ajuntament formalitzés l’oferta, un altre postor va oferir per aquests terrenys 316.000 euros.

Gestión 2000 ja es va adjudicar fa dos anys la zona de lleure del resort, encara que també optava a quedar-se amb els allotjaments que van quedar en mans de Gestboí SLU, de Reus, vinculada al portal de reserves Esquiades.com.Fonts municipals van admetre que hauria estat impossible participar en l’“aferrissada subhasta entre els dos particulars”.

Usos ramaders i dret de pas per a la línia de les pistes, en lliça

L’ajuntament de la Vall de Boí va reivindicar davant del jutjat mercantil l’existència d’un dret històric d’ús d’aquestes finques per a pastures destinades als ramaders locals, mentre que la Generalitat, a través de l’empresa pública Actius de Muntanya, va exigir que se li reconegui el dret de pas pels terrenys de la línia elèctrica que subministra a l’estació de Boí Taüll. Cap d’aquestes dos peticions ha estat atesa pel tribunal fins a la data. Els ramaders temien no poder utilitzar les finques si canviaven de mans, com ha passat.

tracking