SEGRE

HABITATGE SOCIAL

Un poble de Lleida reforma un pis per atreure famílies amb infants en edat escolar

La Casa del Mestre, i Ciutadilla també busca nous veïns

El pis es troba a l’edifici de les antigues escoles del Tarròs.

El pis es troba a l’edifici de les antigues escoles del Tarròs.LAIA PEDROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tornabous vol mantenir vius els tres pobles del municipi. Per a això, aquest any 2022 el consistori té previst reformar l’antic pis del mestre del Tarròs per atreure famílies amb nens en edat escolar. L’alcalde, David Vilaró, va explicar que al Tarròs hi ha 71 persones empadronades.

El pis, situat a sobre del local social i d’uns cent metres quadrats, està tancat des de fa una dècada i es troba ubicat a l’edifici de les antigues escoles que actualment acull actes socials i culturals. La reforma del pis costarà 21.995 euros i és una de les actuacions previstes a les inversions del pressupost per al nou any. L’ajuntament preveu treure a concurs l’habitatge amb un lloguer social amb prioritat per a famílies amb nens en edat escolar i vinculat a una oferta de treball.El consistori de Tornabous no és l’únic que treballa per atreure veïns.

El de Ciutadilla habilitarà l’any que ve quatre pisos de protecció oficial a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que també es destinaran a famílies amb nens en edat escolar. En aquest cas, l’actuació compta amb un pressupost de 140.000 euros i està finançada mitjançant la prova pilot de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en el marc del programa de promoció d’habitatge al món rural.Per la seua part, el municipi de Maldà acull des de fa més d’un any la primera prova pilot a la comarca de l’Urgell d’un contracte de masoveria urbana, un model d’habitatge semblant al lloguer en el qual els inquilins paguen rehabilitant la casa. També té previst habilitar un dels habitatges de la Casa del Metge per fomentar l’emancipació dels joves.

Borses d’habitatge i inventaris de pisos buits a les Garrigues i Urgell

El consell de l’Urgell ha creat una borsa rural d’habitatge i una borsa de mediació per al lloguer social que pretenen facilitar el contacte entre propietaris i inquilins per aconseguir una “repoblació efectiva” segons va afirmar el seu president, Gerard Balcells. Precisament, l’any que ve el consell contractarà dos tècnics per a les polítiques d’habitatge (borsa d’habitatges i lloguer social i ajuts de rehabilitació amb els Next Generation).Per la seua banda, el con-sell de les Garrigues també porta a terme l’el·laboració de l’inventari de les cases deshabitades de la comarca de cara a mediar perquè els propietaris facilitin el lloguer a joves i evitar que marxin.

tracking