SEGRE

ANIMALS CURA

La Protectora de Tàrrega tanca el 2021 amb 96 entrades i 92 adopcions

Any “frenètic” amb històries “complicades” com un rescat de fins a vint gossos

L’arbre de Nadal del consell anima a adoptar gossos sense llar.

L’arbre de Nadal del consell anima a adoptar gossos sense llar.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Protectora d’Animals de Tàrrega va tancar l’any 2021 amb 96 entrades, 92 adopcions i tres acollides definitives (la protectora es fa càrrec de les despeses). Mireia Segarra, portaveu i voluntària de la protectora, va reconèixer que “ha estat un any molt frenètic ja que malgrat que continuem tenint moltes entrades, cada vegada hi ha més adopcions”. En aquest sentit, va destacar que ara tenen 55 gossos mentre que fa uns anys eren 120, per la qual cosa la població ha baixat més de la meitat.

Amb tot, Segarra va afirmar que “ens agradaria que les entrades baixessin més”. La portaveu de la protectora també va posar en relleu que els propietaris xipin els animals ja que “gràcies al xip i a la difusió a través de les xarxes socials 22 gossos van poder tornar a casa”. Malgrat que el balanç del 2021 és satisfactori, Segarra va indicar que han viscut històries complicades com un rescat de fins a vint gossos a Claravalls, que ja tenen actualment una família d’acollida, o el rescat de molts cadells que s’alimentaven encara amb llet.

Amb referència a les necessitats de la protectora, va dir que el que més necessiten són llaunes de paté sense salsa i productes de neteja. En un altre ordre de coses, val a destacar que el consell de l’Urgell ha instal·lat un arbre de Nadal a la seu amb fotografies d’una quarantena de gossos. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb la Protectora que pretén animar noves famílies adoptives ja que, segons afirmen els impulsors, “si es vol una mascota, l’adopció és la millor alternativa”.

En aquest sentit, recorden que “tots els gossos tenen dret a una vida digna, i una llar que els aculli sempre és molt millor opció que un refugi, on els cuiden amb dedicació i vocació de forma provisional i totalment voluntària”.

tracking