SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Un jove de 22 anys d'Andorra mor després d'un xoc frontal a Peramola

Va morir a l'hospital Arnau de Vilanova hores després i hi ha dos ferits greus més || El cotxe que conduïa va col·lidir amb una furgoneta a la C-14

Una ambulancia del SEM en una imatge d'arxiu.

Una ambulancia del SEM en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove veí d’Andorra de 22 anys, A.C.G, va morir ahir a l’hospital Arnau de Vilanova a conseqüència de les ferides sofertes la nit de dissabte quan el cotxe que conduïa va xocar frontalment amb una furgoneta a la C-14 al seu pas per Peramola, a l’Alt Urgell. Segons va informar el Servei Català del Trànsit, l’accident es va registrar al punt quilomètric 148. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 19.47 hores.

Fins al lloc es van desplaçar set dotacions de bombers i quatre unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova els tres ferits en estat greu: el jove andorrà, que viatjava sol, i els dos ocupants de la furgoneta. El primer va acabar morint ahir.

El mateix dissabte va tenir lloc un altre accident en el punt quilomètric 491 de la Nacional 2, al seu pas per Castellnou de Seana. Cap a les 19.45 h, els bombers van rebre l’avís d’una col·lisió lateral entre un autobús i una furgoneta. Dos dels ocupants del segon vehicle van haver de ser excarcerats pels bombers i traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova. Els dos passatgers van patir ferides de caràcter lleu, mentre que el conductor va resultar il·lès.Ahir, cap a les 11.00 hores, els bombers van rebre l’avís d’una col·lisió entre dos vehicles a la carretera LV-2001 a Mollerussa. Els dos conductors van ser evacuats a l’Arnau, un dels quals en estat greu i l’altre amb pronòstic lleu.

D’altra banda el Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d’Esquadra continuen investigant per què el ministeri de Transports no va activar el protocol antiboira la matinada de divendres passat a l’autopista AP-2 al seu pas per Castelldans, on es van produir tres accidents múltiples que van causar tres morts (una parella i la seua filla) i nou ferits. D’acord amb la poca visibilitat que hi havia a la zona, s’haurien d’haver activat les tres primeres fases de les quatre del protocol, amb senyals lluminosos i focus. No obstant, el ministeri no va avisar l’SCT i va assenyalar que els accidents es van produir per “una situació molt especial en la qual la visibilitat va baixar a menys d’11 metres”.

Primera víctima mortal de l’any en una setmana negra a Lleida

El jove conductor andorrà mort ahir a conseqüència de l’accident a Peramola és la primera víctima mortal de l’any a la xarxa viària de Lleida i del conjunt de Catalunya, i dona continuïtat a una setmana negra a les carreteres lleidatanes amb 6 morts en accidents, tres dels quals membres d’una mateixa família que van perdre la vida en l’accident múltiple causat per la boira la matinada de divendres passat 31 de desembre a l’autopista al seu pas per Castelldans. A més, el passat 29 de desembre va morir un conductor de 29 anys veí de Mollerussa en una col·lisió amb un camió a l’A-2 a Tàrrega i el dimarts 28 va perdre la vida un home de 67 anys després de patir una sortida de via amb el seu vehicle a la carretera C-13 a Llavorsí. Lleida va tancar el 2021 amb disset víctimes mortals a les carreteres més, 37, respecte al 2020 i una més que l’any 2019.

Un dels cotxes implicats en l’accident d’ahir a l’LV-2001 a Mollerussa.

Un dels cotxes implicats en l’accident d’ahir a l’LV-2001 a Mollerussa.GERARD HOYAS

tracking