SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENT

El 47% de l'aigua que bomba Oliana des del Segre es perd per les fugues

Pla per renovar la xarxa de proveïment del municipi, que es farà per fases

Al carrer Major se substituirà la xarxa de proveïment.

Al carrer Major se substituirà la xarxa de proveïment.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 47% de l’aigua que Oliana bomba des del riu Segre acaba perdent-se com a conseqüència de les nombroses fugues i avaries que hi ha a la xarxa de distribució. Així es desprèn de l’estudi encarregat pel consistori a la firma concessionària del subministrament i la gestió de l’aigua a la localitat, Cassa Aigües i Depuració SLU, que ha redactat un pla de renovació del sistema que s’executarà per fases. La primera la durà a terme a començaments d’aquest mateix any i suposarà la substitució de la xarxa de subministrament de la part baixa del municipi, la més pròxima al riu, i contempla una inversió de 179.950 euros.

El consistori ha licitat aquestes obres, que inclouen la renovació de la xarxa dels carrers Girona, Josep Escaler i Moreres. L’alcaldessa, Carme Lostao, va explicar que part de la inversió estarà subvencionada per la Diputació i que l’ajuntament ha tramitat una modificació de crèdit per poder fer front a la resta i “executar-lo amb caràcter d’urgència aquest mateix any”, va dir. “Una part de la xarxa de proveïment d’aigua potable és de fibrociment i s’avaria constantment”, va alertar.

El del carrer Major, que renovaran en una segona fase amb ajuts del PUOSC, data del 1932 i “encara és de plom”, va dir. L’alcaldessa va lamentar també la repercussió econòmica que tenen aquestes pèrdues, ja que “tota l’aigua de boca que tenim a Oliana necessita ser bombada i representa una despesa elèctrica important”, va afegir. En aquest sentit, el pla de renovació inclou la instal·lació de mecanismes de regulació en diferents trams de subministrament general per reduir la pressió de l’aigua.D’altra banda, l’ajuntament també impermeabilitzarà el dipòsit d’aigua que proveeix la població amb una inversió que supera els 50.000 euros.

tracking