SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

Jordà assegura que Catalunya no dependrà d'Aragó en energia

Reivindica el model energètic del Govern per les crítiques de l'Estat

La consellera Teresa Jordà, a l'explicar ahir els deu projectes de transformació i sostenibilitat

La consellera Teresa Jordà, a l'explicar ahir els deu projectes de transformació i sostenibilitatDepartament d'Agricultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va assegurar ahir que Catalunya no tindrà una dependència energètica d’Aragó, tal com va suggerir la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera (vegeu SEGRE d’ahir). Davant les crítiques de Ribera, que considera que la Generalitat està frenant el desenvolupament de les energies netes, Jordà va assegurar que “hem accelerat la transició energètica”. En declaracions a La Vanguardia, va reivindicar el model energètic del Govern, “participatiu, distribuït, democràtic i amb cohesió territorial”.

“El nostre model no apostarà per portar energia d’Aragó, ni serà una repetició del que ha passat amb diversos governs espanyols, que han deixat la transició energètica en mans dels grans oligopolis energètics”, va afirmar Jordà. Les declaracions de la consellera i les de la ministra tenen com a teló de fons el projecte del grup Forestalia per construir línies d’alta i molt alta tensió per portar a Barcelona l’energia que generaran molins de vent i centrals solars a l’Aragó. Una està prevista al Pallars Jussà i unes altres dos travessarien el pla de Lleida.

L’autorització d’aquestes infraestructures elèctriques correspon a l’Estat. La Generalitat, que hi és contrària, ha presentat al·legacions i presta assistència juntament amb la Diputació als ajuntaments afectats perquè presentin les seues.

tracking