SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

L'alcalde i 4 persones més fan fora l'habitant d'un pis a la Portella

La vivenda pertany al primer edil i el que hi vivia havia treballat per a ell || Afirma que pagava lloguer sense contracte i el propietari declina pronunciar-se

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de la Portella, Carles Català, i quatre persones més van fer fora ahir al matí l’habitant d’un pis al carrer de la Creu d’aquesta localitat del Segrià. El van expulsar personalment, sense intervenció de representants judicials ni d’agents de policia, una cosa que va provocar sorpresa entre els veïns de la zona (vegeu el desglossament). L’habitatge és propietat del primer edil i el desallotjat, Francisco Javier Balañà, havia treballat per a ell.

Balañà es va trobar al matí amb les seues pertinences al carrer, apilades a la vorera al costat de la porta del que va ser el seu domicili. Sota el jersei portava una samarreta trencada, com a resultat, va explicar, d’un forcejament amb l’alcalde. Va apuntar que les quatre persones que l’acompanyaven eren treballadors de l’empresa del primer edil.

El desallotjat, procedent de Tarragona, havia anat a la Portella busant feina. Va afirmar que pagava 200 euros al mes de lloguer, encara que va puntualitzar que sempre ho va fer en efectiu i mai va tenir contracte. Català va declinar fer declaracions i sols va dir no tenir cap constància de denúncia per aquesta raó. Balañà, en efecte, no va denunciar ahir els fets.

Sorpresa, crítiques i almenys un enregistrament en vídeo El desallotjament va sorprendre els veïns i s’hi van gravar vídeos. El grup d’Acord Municipal, a l’oposició, va dir que “no es pot deixar algú al carrer sense més ni més” i va lamentar que ho faci un càrrec públic.

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.JORDI ECHEVARRIA

tracking