SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a presó un caçador furtiu per intentar atropellar agents rurals al Pallars Sobirà

El jutge li imposa un any i 10 mesos i li impedeix tenir i utilitzar armes durant tres anys || Va passar el 2017 a Alins i dos caçadors més també han estat penats

Imatge del rifle amb silenciador que portaven els furtius i els caps dels quatre muflons.

Imatge del rifle amb silenciador que portaven els furtius i els caps dels quatre muflons.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat Penal número 3 de Lleida va condemnar el desembre passat a un any i deu mesos de presó un caçador furtiu que va intentar atropellar una patrulla d’Agents Rurals després de ser descobert caçant juntament amb dos companys a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars a Alins l’octubre de l’any 2017. Va ser un judici per conformitat després que la Fiscalia i les defenses arribessin a un acord i els tres acusats reconeguessin els fets, segons ha pogut saber aquest diari. Els tres homes han estat condemnats a deu mesos de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes, perquè portaven un rifle amb un silenciador acoblat; se’ls priva de tinença i ús d’armes durant tres anys, per la qual cosa no podran caçar durant aquest període; i hauran de pagar multes que sumen 8.415,17 euros més les costes judicials.

Els fets van tenir lloc el matí del 21 d’octubre de l’any 2017 a Alins. El jutjat considera provat que “els tres acusats van utilitzar per disparar un rifle al qual s’havia acoblat un silenciador. Els esmentats actes van ser presenciats per un agent rural que es trobava prestant tasques de cens d’espècies”, segons la sentència a què ha tingut accés SEGRE.

L’arma que portaven era considerada prohibida. Acabada la caça, els tres encausats es van disposar a tornar a l’hotel on s’allotjaven i, alertats pel control policial que havien muntat els Agents Rurals, dos d’ells van baixar del vehicle emportant-se l’arma, el silenciador i els caps d’animals, amagant-los en una zona pròxima. A més, l’acusat que conduïa el vehicle “va continuar per la carretera i, un cop va arribat al control policial degudament senyalitzat, amb ànim de menysprear l’autoritat que representa, no va obeir les ordres de parada que els agents degudament uniformats li van requerir, continuant la marxa a gran velocitat, havent-se d’apartar els agents per no ser atropellats”.

Els encausats van ser interceptats posteriorment i l’arma i el silenciador utilitzats es van recuperar. A més de la via penal, també van infringir diverses normatives administratives per les quals la Generalitat els va imposar diverses sancions de la normativa de caça i altres de desobediència. Així mateix, des del cos dels Agents Rurals van voler agrair la col·laboració ciutadana en la detecció d’aquest tipus de pràctiques, en les quals l’elevat grau de preparació i professionalització de les persones que les duen a terme fa que sigui molt difícil poder-hi donar una resposta efectiva.

tracking