SEGRE

L'oposició i la PAH demanen a l'alcalde de la Portella explicacions pel desallotjament

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’Independents-Acord Municipal, a l’oposició a l’ajuntament de la Portella, demanarà explicacions al ple a l’alcalde, Carles Català (PDeCAT), sobre el desallotjament d’un pis de la seua propietat que va fer efectiu amb quatre persones més dimarts (vegeu SEGRE d’ahir). L’expulsió de la persona que habitava la vivenda, un exempleat del primer edil, va sorprendre els veïns al fer-se sense representants judicials ni d’agents de policia.

L’oposició creu que aquest procedir sembla corroborar les paraules de l’afectat, que va dir pagar un lloguer en efectiu i sense contracte, la qual cosa li suposaria una situació d’indefensió. Per la seua part, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida va reclamar “explicacions de l’ajuntament de la Portella” per “aclarir els fets”, així com “les mesures necessàries” per ajudar el veí afectat, després d’haver estat expulsat del seu domicili “de forma il·legal”.

L’entitat va qualificar d’“intolerable” que “un alcalde i quatre treballadors de la seua empresa familiar actuïn com a pinxos efectuant un desallotjament sense ordre judicial, unes pràctiques mafioses que recorden Desokupa i altres grupuscles d’extrema dreta”.

tracking