SEGRE

Les obres de la variant de la Granja d'Escarp començaran abans de l'estiu

Inclourà una via per a ciclistes i vianants

El plànol de la nova variant de la Granja d'Escarp.

El plànol de la nova variant de la Granja d'Escarp.Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té en licitació les obres per construir un nou vial que evitarà el pas de vehicles per l'interior del nucli urbà de la Granja d'Escarp (Segrià). La nova variant permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i alleugerir de trànsit el nucli de la localitat. Així mateix, l'actuació inclourà una via bidireccional per a ciclistes i vianants per fomentar la mobilitat activa i descarbonitzada. Les obres es liciten per 1,3 milions d'euros i tenen un termini d'execució de cinc mesos. Es preveu que els treballs comencin abans de l'estiu que ve.

Aquest vial amb funcions de variant tindrà una longitud de 550 metres, des de l'avinguda del Segre i una rotonda existent a l'LP-7041 situada al quilòmetre 19,7. L'actuació servirà per canalitzar, sense passar per l'interior de la Granja d'Escarp, d'una banda, el trànsit provinent tant de l'LP-7041 com del camí de Mequinensa, que vol accedir al nucli urbà o dirigir-se cap a la C-45, a l'altura de Maials; i, d’altra banda, el trànsit provinent de la C-45, des de Maials, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d'Escarp o dirigir-se cap a l'LP-7041.

El nou vial s'inicia amb una intersecció simple en forma de 'T' amb l'avinguda del Segre i finalitza a una rotonda existent a l'LP-7401, que garanteix les connexions amb aquesta carretera, amb el nucli urbà i amb el camí de Mequinensa. Tindrà una amplada de 9 metres, formada per dos carrils per a la circulació de 3,5 metres i vorals d'1 metre a cada costat. En paral·lel, es construirà una via per a vianants i ciclistes, bidireccional, de 3 metres d'amplada. Estarà separada de la carretera per 1 metre, atès que s'implantarà una barrera metàl·lica de seguretat i una tanca de fusta.

A més de la formació de la variant i la via ciclista, els treballs inclouran les tasques de reposició de camins, drenatge, senyalització, elements de seguretat viària i mesures d'integració en l'entorn. L'obra es complementarà amb la millora del ferm del tram urbà de la carretera LP-7041 –avinguda de Lleida–, en un tram de 370 metres.

tracking