SEGRE

2023 ELECCIONS MUNICIPALS

Quaranta alcaldes del PDeCAT de Lleida busquen encaix en un projecte per al 2023

Esperen la presentació del nou partit d'Àngels Chacón per decidir com es presenten a les municipals || La formació dona llibertat als edils per negociar

Manel Solé i Jordi Latorre, responsables del PDeCAT a Lleida.

Manel Solé i Jordi Latorre, responsables del PDeCAT a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PDeCAT espera des del desembre passat que l’exconsellera i exsecretària general del partit, Àngels Chacón, presenti la seua nova formació (Centrem Catalunya) per definir un projecte polític propi de cara a les municipals del maig del 2023. Uns quaranta alcaldes de la vegueria del pla hauran de decidir llavors com encarrilen la cursa electoral i sota quines sigles es presentaran en poc més de 15 mesos. Les opcions són diverses i, si bé el projecte de Chacón compta amb la seua simpatia, la porta és oberta a altres alternatives com un projecte propi territorial o bé fins i tot sumar per a Junts, que contemplaria la incorporació d’edils del PDeCAT com a independents.

El que ja se sap és que els alcaldes no aniran sota les sigles de la seua formació, tal com va acordar el Consell Nacional fa uns mesos. De fet, segons recorden des del partit, el 2019 tampoc no ho van fer (el PDeCAT es va fundar el 2016), sinó que va anar sota el paraigua de Junts per Catalunya, marca que més tard es va apropiar el partit de l’expresident Carles Puigdemont.Després de les eleccions del 14 de febrer passat al Parlament, en les quals el PDeCAT es va quedar sense representació autonòmica, el poder territorial és el seu màxim patrimoni i és superior encara al de la majoria de la resta de formacions. Després de la presentació de Centrem Catalunya dimarts vinent, el PDeCAT com a partit i els seus alcaldes com a futurs candidats hauran de resoldre la incògnita.

“Fa temps que treballem en el nostre projecte municipal”, assenyala Marc Solsona, actual màxim responsable de la formació, però “encara és aviat per elegir la fórmula legal”, assegura. I afegeix: “Una cosa és la marca (sota la qual es presenti una llista local) i l’altra, per a quin partit computa” de cara a formar les corporacions d’elecció indirecta: consells comarcals i diputacions. Els estatuts del PDeCAT contemplen que els alcaldes tinguin llibertat en la negociació per conformar les llistes de cara a les municipals del 2023.La nova formació de Chacón, d’altra banda, preveu incoporar els entorns tant de PDeCAT com de Convergents, Lliga Democràtica i Lliures.

Solsona, màxim responsable del partit arran de la marxa de Chacón L’alcalde de Mollerussa i secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona, ha assumit juntament amb la direcció executiva nacional del partit les funcions que exercia fins al desembre Àngels Chacón, que va deixar la secretaria general el mes passat. Pel que fa al nou projecte, Solsona va assenyalar ahir que “al PDeCAT sona bé la música” de Centrem, però “no volem que sigui una evolució, sinó un partit nou”. Després de la presentació de Centrem convocaran els òrgans del partit per determinar una posició.

Manel Solé i Jordi Latorre, responsables del PDeCAT a Lleida.

Manel Solé i Jordi Latorre, responsables del PDeCAT a Lleida.

tracking