SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Sidamon rep l'últim any unes 700 autocaravanes

Una mitjana de 2 per dia, tot i que ocasionalment en van ser 20

El nou aparcament per a autocaravanes a Vilanova.

El nou aparcament per a autocaravanes a Vilanova.A.VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 700 autocaravanes van aparcar al llarg de l’any passat en l’àrea destinada a aquests vehicles al municipi de Sidamon. Des de la seua creació, el 2019, ha anat incrementant el nombre d’usuaris i, l’any passat, van arribar a penjar un dia el cartell de complet a l’acollir una vintena de vehicles. Així ho va explicar l’alcaldessa, Dolors Tella.

Situat a l’extrem est del municipi, aquest equipament ofereix un espai gratuït per descansar pròxim a una zona de lleure, amb taules i cadires, una font, pista de pàdel, petanca i una àrea per a gossos. La primera edil va remarcar que, durant l’any passat, el major nombre d’usuaris es va registrar de juny a octubre, amb una mitjana de 35 autocaravanes a la setmana. Entre novembre i maig, la xifra va baixar i es va situar en una mitjana de sis per setmana.

“Aquests dies, malgrat el fred intens, hi continua havent usuaris”, va remarcar. Aquest estacionament per a autocaravanes també representa un revulsiu per a l’economia local i una aposta pel turisme de proximitat, ja que el pas de turistes ha permès incrementar el nombre de persones que visiten els seus comerços. Les autocaravanes poden estacionar a l’àrea durant un temps màxim de 48 hores i compten amb un espai on poder buidar els dipòsits d’aigües o abocar les escombraries en contenidors de recollida selectiva.

Noves zones per estacionar a Vilanova de Bellpuig i Ivars

L’auge de les autocaravanes també s’ha notat en altres municipis de la comarca del Pla d’Urgell. Per exemple, Vilanova de Bellpuig acaba d’inaugurar un espai per a aquests vehicles a l’aparcament que dona servei a la zona esportiva. Compta amb una capacitat màxima de 6 vehicles que poden aparcar durant un màxim de 3 dies de forma gratuïta.

La voluntat del consistori és instal·lar un punt de buidatge d’aigües grises i de recàrrega d’aigua neta (tal com tenen al municipi de Sidamon) una vegada s’hagi dut a terme la reordenació de la zona esportiva.A Ivars d’Urgell també es van habilitar al setembre dos places pròximes al pavelló poliesportiu, a prop del parc de l’Ermita de la Verge de l’Horta i també poden aparcar autocaravanes en un aparcament pròxim a Cal Sinén, a l’estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana.

tracking