SEGRE

TURISME PREVISIONS

La campanya de Nadal acaba amb un pont i allarga tres dies l'alta ocupació

Un pont festiu després de Reis posarà el colofó a una campanya turística de Nadal que ha comptat amb l'esquí com a principal reclam. Els allotjaments del Pirineu van penjar el cartell de 'complet' per Cap d'Any i per a aquest cap de setmana es mantenen les bones dades d'ocupació malgrat les restriccions derivades de la pandèmia.

Alguns dels esquiadors que ahir van gaudir de la neu a Baqueira.

Alguns dels esquiadors que ahir van gaudir de la neu a Baqueira.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya turística de Nadal encara ja la recta final amb un pont que ha ajudat a mantenir l’alt nivell de reserves als allotjaments del Pirineu tres dies més. Malgrat la pandèmia i les restriccions imposades per la Generalitat per frenar l’auge de casos de Covid i amb l’esquí com el principal pol d’atracció de visitants, les comarques de muntanya van penjar el cartell de complet per Cap d’Any i les bones dades es mantenen durant aquest cap de setmana.

Així, els bungalous compten amb una ocupació del 80%. A les cases de turisme rural de les comarques de muntanya oscil·la entre el 60% i el 70%, mentre que a les del pla és inferior. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que els hotels a peu de pistes tenen entre un 70% i 80% de les places reservades.

Aquest percentatge descendeix a entre el 30% o 40% en el conjunt del Pirineu, una cosa que Castellarnau va atribuir que els turistes celebren els Reis en família o al seu lloc d’origen. Tanmateix, va assegurar que la mitjana d’ocupació d’aquest Nadal s’ha situat en un 80%. En aquest sentit, va apuntar que els allotjaments han registrat bones ocupacions, encara que va destacar que hi ha hagut “moltes anul·lacions” en la restauració a causa dels límits d’aforament que va establir la Generalitat per frenar l’auge de casos de Covid.Per la seua part, la presidenta de Càmpings de Lleida, Cel Feliu, va afirmar que estan “molt satisfets” pels resultats de la campanya.

“Al principi semblava que no seria bona perquè posaven restriccions, però la gent ha volgut sortir igualment”, va dir. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que aquest Nadal les estades han estat més curtes. Les cases de pagès només han pogut acollir a grups de fins a 10 persones a causa de les restriccions derivades de la pandèmia.

Així mateix, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va destacar que Lleida està “molt ben posicionada” i és una “destinació preferent”. Alegre va recordar que la majoria de les cancel·lacions que hi ha hagut per la Covid s’han pogut suplir amb noves reserves.

Es consolida l’auge turístic de les comarques de Lleida

El turisme de Lleida consolida aquest Nadal l’auge que va fer que a l’estiu es batés el rècord de pernoctacions. Aquest és un dels pocs sectors que surten reforçats de la Covid. Es deu al fet que l’oferta de la demarcació, basada en la naturaleaza i allunyada de massificacions, està alineada amb el que busquen els visitants. L’esquí també recupera impuls després d’una campanya marcada per les pèrdues que van provocar les restriccions de mobilitat. En el pont de la Puríssima ja van vendre més de 85.000 forfets, la millor dada des del 2017. Ara, si es confirmen les previsions de 250.000 forfets per Nadal, se superarien les dades del 2019.

Alguns dels esquiadors que ahir van gaudir de la neu a Baqueira.

Alguns dels esquiadors que ahir van gaudir de la neu a Baqueira.JOAN GÓMEZ

tracking