SEGRE

METEOROLOGIA INCIDÈNCIES

Cadenes a la Bonaigua i al pla de Beret i previsió de més nevades al Pirineu

El port de la Bonaigua, on va ser necessari l’ús de cadenes divendres passat per la nevada.

El port de la Bonaigua, on va ser necessari l’ús de cadenes divendres passat per la nevada.RAMON BAYLINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les nevades a Aran i el Pallars Sobirà van obligar ahir a fer servir cadenes per circular pel port de la Bonaigua al seu pas per l’Alt Àneu i per l’accés al pla de Beret, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Aquestes incidències viàries es donen en el marc de temperatures sota zero tant a les comarques del Pirineu com a les del pla de Lleida. Així, es van repetir mínimes gèlides com les de dijous.

Els 9,4 graus sota zero del Pont de Suert va ser la temperatura més baixa registrada en les comarques lleidatanes. A la resta del Pirineu, Sort va arribar a 7,2 sota zero mentre que a la Seu d’Urgell els termòmetres van descendir fins als -6,6 graus. Al pla, les mínimes van arribar a cinc sota zero a Lleida i a Cervera van arribar als -3,4 graus.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) apunta a més neu al Pirineu al llarg del cap de setmana, especialment durant diumenge. S’espera que es prolonguin també al llarg de la setmana vinent. Les nevades recents han contribuït a reforçar els gruixos de neu sobre les pistes d’esquí, mentre que el fred permet posar en marxa els canons d’innivació artificial.

Tot això afavoreix les perspectives de prolongar la temporada d’esports d’hivern.

tracking