SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Nous centres de serveis per evitar la despoblació als pobles rurals

La Sentiu de Sió inicia les obres i les Avellanes compra una finca per construir-lo

Recentment s’han iniciat les obres a la Sentiu de Sió.

Recentment s’han iniciat les obres a la Sentiu de Sió.AJUNTAMENT DE LA SENTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotar els pobles del major nombre possible de serveis per frenar la despoblació és l’objectiu de molts dels petits municipis de la Noguera, amb grans dificultats per atreure i fixar habitants joves. És el cas de les Avellanes i Santa Linya i de la Sentiu de Sió. Aquest últim ha iniciat la construcció d’un centre de serveis a la localitat.

L’objectiu és centralitzar en aquest equipament públic diferents serveis, no només per a la gent gran, sinó també obert a tota la ciutadania perquè preveu concentrar el casal de jubilats, una perruqueria, un gimnàs, una bugaderia i un espai per a entitats locals, tallers i cursos, entre d’altres. El projecte contempla una inversió de 380.000 euros, finançats en el 95% pels ajuts del Pla d’Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat i amb fons propis. L’alcalde, Josep Torres, va apuntar que l’objectiu serà mancomunar aquests serveis amb altres pobles de la comarca per tal d’assegurar-ne la viabilitat.

La previsió és que a l’estiu estiguin finalitzades les obres.Per la seua part, l’ajuntament de les Avellanes i Santa Linya ha comprat al bisbat d’Urgell una finca de 14.000 metres quadrats al nucli urbà. Allà és on el consistori ha projectat la construcció d’un altre centre de serveis per als veïns del municipi, compost també pels pobles de Tartareu i Vilanova de la Sal. Amb aquest equipament s’evitarà que la població hagi de desplaçar-se a altres municipis més grans com Balaguer. L’alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya, Lídia Ber, va explicar que aquest centre naix amb l’objectiu de frenar la despoblació d’aquest municipi rural.

El consistori ha pagat per la parcel·la 15.000 euros, una quantitat que ha estat finançada amb una ajuda de la Diputació.

tracking