SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

Argimon assegura que el ritme de contagis de Covid-19 comença a desaccelerar-se

Remarca que la majoria de casos són poc greus malgrat que el nombre de crítics voreja els 500 || L'Agència Espanyola de Medicaments demana retirar uns tests d'antígens que donen falsos positius

Concentració contra el passaport Covid - La plaça Ricard Viñes de Lleida va acollir ahir una vegada més una protesta en contra de l’aplicació del passaport Covid i de rebuig de la vacunació de menors d’edat. La protesta va transcórrer se ...

Concentració contra el passaport Covid - La plaça Ricard Viñes de Lleida va acollir ahir una vegada més una protesta en contra de l’aplicació del passaport Covid i de rebuig de la vacunació de menors d’edat. La protesta va transcórrer se ...MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar ahir que, malgrat que la situació de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya està encara en ascens pel que fa a nous casos, està començant a desaccelerar-se la velocitat de contagis. Així ho va assegurar després de visitar la marató de donació de sang de la Universitat de Barcelona (UB), en què va remarcar que “això és una bona notícia”, i va detallar que la majoria dels casos que arriben als centres d’atenció primària “afortunadament tenen poca gravetat”. No obstant, va demanar d’evitar acudir a aquests llocs “si no és essencial”.

Unes declaracions que contrasten amb el fet que ahir augmentessin fins a 499 les persones hospitalitzades a cures intensives a Catalunya, de les quals el 60% estan intubats. Sobre aquest tema, Argimon va dir que “no és una cosa banal, estan intubades o ja porten setmanes ingressades, és un ritme que hem de continuar analitzant molt bé com van evolucionant”. Al seu torn, Argimon va advertir que de l’augment de pacients crítics “dependrà clarament si hem o no hem de desprogramar altres intervencions no urgents”, encara que va indicar que la intenció és poder donar resposta a totes les necessitats.

Paral·lelament, en relació amb el nou protocol de quarantenes a les escoles anunciat pel Govern central, el conseller de Salut va lamentar que s’hagi tancat el protocol a un dia de reprendre el curs escolar, per la qual cosa va demanar que s’aconsegueixi “una mica més de temps i tranquil·litat”. Va remarcar que el nou protocol, que preveu eliminar les quarantenes en educació infantil i primària si hi ha quatre casos o menys de Covid en una aula encara s’ha de comunicar i detallar “a moltíssima gent”, com la comunitat educativa, famílies i alumnes i professionals sanitaris. I sobre les proves de detecció realitzades als alumnes, Argimon va dir que les proves d’antígens als més grans de sis anys es faran a les farmàcies, mentre que les proves dels de menor edat es faran en centres sanitaris perquè qualsevol “infermera ho maneja millor”.

Per la seua part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també va dir ahir que aplicaran el nou protocol, però va lamentar la forma “una mica precipitada” amb què l’Estat ha pres aquestes mesures.En un altre ordre de coses, ahir es va saber que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha demanat la retirada del mercat espanyol de les proves d’autodiagnòstic de Covid-19 fabricades per la farmacèutica xinesa Genrui Biotech perquè han donat falsos positius. El nom concret del producte és Genrui Sars-Cov-2 Antigens Test Kit i es distribueix a l’Estat espanyol a partir de sis empreses, una de les quals amb seu a Barcelona.D’altra banda, ahir es van comptabilitzar 1.549 nous positius a Lleida i cap mort, mentre que el número d’ingressats es manté en 104 i hi ha 25 crítics. Al seu torn, el risc de rebrot va pujar 99 i 164 punts a la regió de Lleida i a la del Pirineu i Aran, respectivament.

Les persones de 60 a 79 anys no vacunades davant el coronavirus tenen 20 vegades més probabilitat de morir que les immunitzades, segons l’informe del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del ministeri de Sanitat. Així ho va assegurar ahir la ministra de sanitat, Carolina Darias, a Càceres, on va detallar que, segons l’informe, les persones no vacunades d’entre 60 i 79 anys tenen 16 vegades més probabilitat d’ingressar en un hospital i les vacunades 30 vegades menys de possibilitats d’entrar a cures intensives. “Les dades són contundents”, va concloure Darias.

Andalusia va registrar ahir un total de 13.231 nous contagis de coronavirus en 24 hores, més de 13.000 contagis per segon dia, mentre que suma deu nous morts i va superar el pic d’hospitalitzats de la cinquena onada amb 1.489. La jornada d’ahir va ser escenari d’importants mobilitzacions ciutadanes contra les restriccions pel coronavirus a França, Alemanya o Àustria, mentre que els líders d’aquests països continuen endurint el discurs contra els qui s’oposen a la vacunació. A França van sortir al carrer milers de persones en diverses convocatòries en ciutats com París, Lió, Bordeus o Estrasburg, a Alemanya n’hi va haver a Berlín, Hamburg i a les regions de Renània del Nord-Westfàlia i Pomerània Occidental, mentre que a Àustria 40.000 persones van protestar pels carrers de la capital, Viena.

La variant del coronavirus òmicron colpeja amb força els Estats Units, el país amb més casos acumulats de Covid-19 de tot el món i on divendres passat es van registrar 900.832 noves infeccions i 2.615 morts. Val a recordar que dilluns el país va registrar per primera vegada des de l’inici de la pandèmia un milió de casos en un dia. El 62% dels nord-americans té la pauta completa de vacunació.

tracking