SEGRE

EQUIPAMENTS ENTITATS

Guissona rescindeix un contracte per poder obrir l'Ateneu 15 anys després

La inauguració està bloquejada perquè l'ajuntament i l'empresa adjudicatària de les obres discrepen sobre 150.000 euros || La inversió supera els 2,5 milions

La sala de teatre del reformat edifici de l’Ateneu de Guissona, amb 340 butaques.

La sala de teatre del reformat edifici de l’Ateneu de Guissona, amb 340 butaques.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per als veïns de Guissona les obres de l’Ateneu s’assemblen cada vegada més a les de la Sagrada Família, però només per la llarga durada. El 2007, sota el mandat de l’alcalde Josep Cosconera, l’entitat va arribar a un acord per traspassar l’edifici al municipi. Si bé la permuta definitiva va tenir lloc el 2009, els treballs van començar abans.

Es va presentar un projecte en tres fases –que al final han estat 7– per dotar la població d’unes instal·lacions capaces de donar cabuda a actes multitudinaris. Ara les celebracions culturals i lúdiques de mitjà i gran format només poden celebrar-se al pavelló poliesportiu. L’obra no ha obtingut mai subvencions de la Generalitat ni de la Diputació.

Només va comptar el 2009 amb 200.000 euros d’una ajuda estatal. Després de dos fallides de les empreses contractistes, el gener del 2019 el consistori llavors presidit per Xavier Casoliva va intentar finalitzar l’obra contractant un crèdit d’1,5 milions per ultimar en un termini de 8 mesos els darrers detalls. Els treballs, a falta d’uns mínims serrells, es van completar aquell mateix any, però la disparitat de criteris entre els tècnics del municipi i l’empresa contractista han deixat una altra vegada l’obra paralitzada durant dos anys més.

Segons explica l’actual alcalde, Jaume Ars, les diferències entre les dos parts suposen uns 150.000 euros. La paralització derivada de no completar l’obra ha portat finalment el consistori a presentar el tema davant de la Junta Assessora Consultiva de la Generalitat, davant de la qual ha exigit la resolució del contracte per poder obrir aquest equipament després de 15 anys. Aquesta, al seu torn, ha instat a aprovar la decisió en el ple municipal. L’ajuntament celebrarà un ple dilluns amb un sol punt en l’ordre del dia: la resolució del contracte i traslladar l’acord a la Generalitat.

Ars calcula que al febrer el consistori prendrà possessió de l’edifici i que a l’abril podrà obrir les portes d’aquest equipament a la població. Tanmateix, reconeix que la disputa amb l’empresa arribarà amb tota probabilitat als tribunals. L’Ateneu disposarà de la sala de teatre amb 340 butaques i una gran sala a la tercera planta, tant una com l’altra de titularitat municipal.

tracking