SEGRE

MUNICIPIS TRANSACCIÓ

La Vall de Boí negocia bescanviar un solar per piscines de Boí Taüll i l'entorn

Equipaments lúdics i esportius del Pla de l'Ermita ara propietat d'una empresa

Imatge d’arxiu de part del sòl que vol l’ajuntament.

Imatge d’arxiu de part del sòl que vol l’ajuntament.AJUNTAMENT DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí negocia l’adquisició de les piscines de Boí Taüll i el seu entorn, una parcel·la d’uns cinc mil metres quadrats a la urbanització del Pla de l’Ermita que vol destinar a equipaments lúdics i esportius municipals. El seu actual propietari és l’empresa Gestora Valenciana de Viajes de Grupo SL, que vol obtenir a canvi un solar edificable propietat del consistori pròxim a l’Hotel Taüll per construir pisos d’ús turístic (HUT). Les dos parts van firmar a finals de l’any passat un primer document per entaular negociacions.

L’ajuntament està pendent ara de taxacions que ha encarregat a una empresa externa. La normativa prohibeix a les administracions locals qualsevol compravenda que redueixi el valor del patrimoni municipal per la qual cosa, una vegada es coneguin les valoracions, totes dos parts hauran d’acordar la manera de compensar la diferència de valor entre propietats.L’alcaldessa, Sònia Bruguera, va apuntar que, abans d’intercanviar les finques, podria ser necessari pactar qüestions com obres per condicionar els terrenys a l’entorn de les piscines. L’ajuntament va rebre el solar temps enrere com a cessió obligatòria al municipi a l’urbanitzar el Pla de l’Ermita.

Els terrenys que ara vol adquirir el consistori eren propietat d’una filial del grup Nozar, anterior propietària de Boí Taüll, i van sortir a subhasta fa dos anys, en el marc de la liquidació de la societat. Tant l’ajuntament com l’empresa valenciana van licitar-hi i va ser aquesta última la que se’ls va acabar adjudicant.Val a recordar que aquesta mateixa firma, coneguda també per la marca comercial Gestión 2.000, va adquirir en subhasta el 30 de desembre les pastures propietat de la filial de Nozar al costat del Pla de l’Ermita, que també aspiraven a adquirir l’ajuntament i la Generalitat. Per la seua part, l’ajuntament aspira a disposar de nous equipaments esportius a la zona i reobrir les piscines, actualment sense ús.

Desenes de pisos i un allotjament per a estudiants

L’adquisició del solar propietat de l’ajuntament per construir un bloc de pisos i destinar-los a habitatges d’ús turístic (HUT) forma part d’un projecte més ampli de l’empresa valenciana. Aquesta firma, operadora de viatges organitzats a estacions d’esquí del Pirineu, és també propietària d’altres parcel·les del Pla de l’Ermita, en les quals planteja poder reobrir la discoteca i posar en marxa un allotjament per a estudiants, un restaurant i un parc d’aventura.

tracking