SEGRE

ESNOTICIA

Milions de la UE per consolidar el turisme que Lleida ha guanyat en la pandèmia

Per fer més accessibles espais naturals i evitar-ne alhora el deteriorament

Imatge d'arxiu de Tuixent-la Vansa.

Imatge d'arxiu de Tuixent-la Vansa.TUIXENT-LA VANSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’activitat turística a Lleida ha superat l’últim any xifres prèvies a la pandèmia, mentre que Barcelona i la costa catalana són encara lluny de recuperar-les. Tanmateix, l’avenç de les comarques lleidatanes dista de ser uniforme: mentre càmpings i turisme rural han rebut més clients que l’any 2019, els hotels només semblen remuntar els mals resultats del 2020, fruit de restriccions a la mobilitat.

La Federació d’Hostaleria creu que els turistes hi tornaran quan la Covid sigui un mal record. Així mateix, les dades apunten a un nou perfil de visitant de proximitat que evita espais tancats, fuig d’aglomeracions i busca contacte amb la naturalesa

Avancen projectes de rutes de senders aptes per a persones grans i amb mobilitat reduïda

En aquest nou escenari, fons de la Unió Europea com el Next Generation, concebut per afavorir la recuperació econòmica després de la pandèmia, es presenten a Lleida com l’oportunitat de consolidar terreny guanyat en matèria de turisme. Els primers projectes que es beneficiaran dels diners comunitaris estan d’acord amb el nou perfil de turisme arribat durant la crisi sanitària.

Entre les accions subvencionades destaquen dispositius electrònics per comptar els turistes en espais naturals i evitar multituds, en un moment en què es planteja regular l’accés a llocs com el congost de Mont-rebei. Els fons de la UE també finançaran obres per establir rutes per senders accessibles per a persones grans i amb mobilitat reduïda. La seguretat té un paper destacat, ja que la creixent afluència de públic a la muntanya ha disparat els rescats: més de 370 el 2021, un 14 per cent més que l’any anterior.

Altres actuacions previstes tenen com a finalitat reduir l’impacte ambiental derivat de la mobilitat, recolzant l’ús de vehicles elèctrics i fins i tot impulsats per energia solar.

Lleida acomiada avui una llarga campanya de Nadal amb pont

Lleida posa fi avui a una llarga campanya de Nadal, prolongat per un pont festiu després de Reis, en què l’ocupació turística ha estat del vuitanta per cent en bungalous i turisme rural. Malgrat la pandèmia i les restriccions imposades per la Generalitat per frenar l’auge de casos de Covid, i amb l’esquí com el principal pol d’atracció de visitants, les comarques de muntanya van penjar el cartell de complet per Cap d’Any i les bones dades s’han mantingut durant aquest cap de setmana, a l’espera si el balanç final corrobora si s’han batut rècords d’afluència de visitants.

El bon temps que es va registrar l’última setmana de desembre, amb temperatures suaus al pla i de fins a catorze graus centígrads a les cotes altes del Pirineu, han propiciat l’arribada d’amants de l’esport blanc, que ahir també van acudir a les pistes d’esquí de les comarques lleidatanes.

Nens i nenes lliscaven ahir amb trineus a Tuixent-la Vansa.

Nens i nenes lliscaven ahir amb trineus a Tuixent-la Vansa.TUIXENT-LA VANSA

tracking