SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

El Pirineu de Lleida tanca la campanya nadalenca amb 250.000 forfets venuts

La temporada nadalenca va tancar ahir amb un balanç de 250.000 forfets venuts a les estacions d'esquí de Lleida i una ocupació mitjana del 70% entre el 26 de desembre i ahir diumenge, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació. Aquests resultats són millors que els de la temporada 2019-20, abans que es declarés la pandèmia.

Turistes del Tarragona i Lleida a la casa rural Cal Rossa de Taús, a les Valls d’Aguilar.

Turistes del Tarragona i Lleida a la casa rural Cal Rossa de Taús, a les Valls d’Aguilar.CAL ROSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pirineu de Lleida tanca la temporada nadalenca amb uns 250.000 forfets venuts a les estacions d’esquí alpí i nòrdic i una ocupació turística mitjana del 70% des del 26 de desembre fins ahir diumenge, segons les dades provisionals del Patronat de Turisme de la Diputació. Per la seua part, l’esquí de fons també va vendre 4.500 forfets per a la pràctica amb raquetes.

Aquests resultats són millors que els registrats el Nadal del 2019-2020, abans que comencés la pandèmia de Covid, amb 245.000 forfets venuts, i són molt similars a les del període nadalenc 2013-14, que es va tancar també amb 250.000 forfets. La resta d’anys estan per sota d’aquestes xifres. La vicepresidenta de l’organisme, Rosa Pujol, va considerar que aquests resultats són més que satisfactoris ja que consoliden l’oferta de muntanya i el turisme d’interior malgrat les últimes restriccions imposades davant de l’augment de contagis pel coronavirus que van causar cancel·lacions de reserves, però es van suplir amb noves demandes, i la limitació de l’aforament al 50 per cent en bars i restaurants.

El dia 26 de desembre totes les estacions d’esquí d’alpí (Baqueira, Tavascan i Port del Comte i Espot, Port Ainé i Boí Taüll, aquestes tres últimes gestionades per Ferocarrils de la Generalitat) i de nòrdic (Aransa, Lles, Tavascan, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós Vallferrera) oferien unes condicions immillorables tant en domini esquiable com en gruixos de neu entre els 50 i 155 centímetres.Pel que fa a l’ocupació, del 26 al 30 de desembre el sector de l’hostaleria del Pirineu va vorejar el 80%, els bungalous van superar aquest 80% i el turisme rural, un 75 per cent de mitjana. Entre el 31 de desembre i el 2 de gener, la mitjana en l’hostaleria va pujar al 90% i alguns hotels a prop de les estacions d’esquí, així com cases de pagès i bungalous, van penjar el cartell de complet. Tot encara que a les cases rurals el màxim de persones és de deu per establiment.

A partir de Cap d’Any i fins al dia 4 el percentatge va oscil·lar entre el 60 i 70 per cent en l’hostaleria, i el turisme rural i els bungalous van fregar el 80%. Per la festivitat de Reis l’activitat va ser baixa encara que es va recuperar el dia 7 gràcies al pont festiu, en el qual es va arribar de nou al 80 per cent en hotels, als bungalous i el turisme rural es va arribar al 90% al Pirineu i al 30% al pla.A més, s’ha de tenir en compte les segones residències, que també van estar ocupades. Al marge de l’esquí, molts visitants van optar per activitats de naturalesa i el descans. A Andorra, les estacions de Grandvalira i Ordino-Arcalís van rebre 342.000 esquiadors.

Ratxes de vent de fins a 132 quilòmetres per hora a Espot

Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir al matí l’avís per quatre pals de la línia telefònica que s’havien tombat a causa del fort vent a Cervera, on el Meteocat va registrar ratxes de fins a 57,2 quilòmetres per hora. L’incident es va produir pocs minuts abans de la una del migdia a l’altura del quilòmetre 4 de la carretera L-214 i al lloc es va desplaçar una dotació, que va informar la companyia telefònica perquè es fes càrrec de la reparació. Les ratxes de vent van arribar ahir als 132 quilòmetres per hora a Espot, als 97 a Baqueira, 89 a Port del Comte, 63 al Montsec d’Ares, i a Lleida als 53 quilòmetres per hora.

La neu tanca la Bonaigua i el túnel de Vielha a camions

El temporal de neu i vent va tancar ahir de nou al trànsit el port de la Bonaigua, l’accés a Beret per risc d’allaus, i l’N-230 entre Vilaller i Vielha a camions articulats. Va ser necessari circular amb cadenes per la C-28, la C-142b, l’N-230 i l’N-141 fins a la frontera d’Eth Portilhon (tancada des de fa un any). Els gruixos acumulats fins a mitja tarda ahir van oscil·lar entre els 16 centímetres d’Esterri d’Àneu, els 25 de Bossòst i els 48 de Llac Rodó, a les cotes altes del Pirineu. El vent va obligar a tancar l’estació d’Espot i altres complexos van haver de tancar les zones altes de les estacions. La previsió és que avui es mantinguin les precipitacions de neu.

Turistes del Tarragona i Lleida a la casa rural Cal Rossa de Taús, a les Valls d’Aguilar.

Turistes del Tarragona i Lleida a la casa rural Cal Rossa de Taús, a les Valls d’Aguilar.CAL ROSSA

tracking