SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

La Generalitat oferirà un test d'antígens gratis a alumnes si hi ha un positiu a classe

També cobrirà totes les baixes de curta durada entre el professorat l'endemà que es comuniquin || Només hi haurà quarantenes als grups en els quals hi hagi cinc o més casos de Covid

Una infermera fent un test d'antígens

Una infermera fent un test d'antígensACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catalunya va superar ahir els 2.000 hospitalitzats per coronavirus per primera vegada en aquesta sisena onada i va assolir també els 500 ingressats en unitats de cures intensives (UCI). Així ho va constatar ahir el portal DadesCovid del departament de Salut, que va detallar que actualment hi ha 2.118 hospitalitzats, 141 més que dissabte, mentre que només es va registrar un crític més que a l’última actualització. No obstant, s’ha de destacar que en les anteriors onades del Covid s’havien superat folgadament el mig miler de crítics i que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir dissabte que la previsió és que s’assoleixi el pic d’aquesta sisena onada, que és la setena en el cas de Lleida, aquesta setmana.

A les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu i Aran els hospitalitzats van augmentar en 7, i van arribar els 111, i els crítics es mantenen en 25. Tampoc es va registrar cap defunció, però sí que es van comptabilitzar 842 nous casos, la gran majoria dels quals (735) es van detectar a la regió sanitària de Lleida. D’altra banda, el departament de Salut va informar ahir que Catalunya ha superat els 14 milions de vacunes administrades.

Segons va detallar el mateix Govern, des del desembre de l’any passat ha administrat la primera dosi a 6.367.329 persones de les quals 6.105.325 ja tenen la pauta completa, i hi ha 2.206.329 immunitzats amb tercera dosi. Per percentatges, el 80,5% de la població catalana està vacunada amb almenys una dosi de la vacuna, mentre que un 76,8% ja disposa la pauta completa, que és amb dos dosis.

La Generalitat va anunciar ahir que oferirà la possibilitat que els alumnes dels centres educatius es facin un test d’antígens gratuït si es detecta un positiu a classe. Així ho va anunciar ahir el departament d’Educació, un dia abans que milers de nens i joves tornin avui a les classes presencials després de les vacances de Nadal.

Aquest test es podrà fer el mateix dia en què es detecti el positiu o el següent i es podrà fer a les farmàcies que s’adhereixin al programa en els casos que hi hagi a Primària, Secundària o Batxillerat, mentre que a Infantil, el test s’oferirà en un punt centralitzat o en un centre d’atenció primària (CAP). Aquesta mesura adoptada per la Generalitat no està entre les recomanacions del document de la Comissió de Salut Pública, però les autoritats sanitàries catalanes justifiquen aquesta mesura assegurant que és “important” per afavorir el control de la pandèmia. Tal com va anunciar divendres la Comissió de Salut Pública, únicament faran quarantena les classes en les quals hi hagi cinc casos o més, o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un termini de set dies.

En aquest supòsit, els alumnes amb pauta completa de vacunació o que hagin estat positius en els últims tres mesos, estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats. Pel que fa a Secundària es mantenen els protocols tal com estan establerts, per la qual cosa l’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, l’alumnat no immunitzat sí que l’haurà de fer durant set dies.Paral·lelament, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar ahir en declaracions a TV3 que totes les baixes de curta durada de professors en escoles estaran cobertes l’endemà de la seua comunicació.

Va dir que es faran nomenaments cada dia “com a mesura excepcional” perquè les baixes de curta durada per Covid-19 estiguin cobertes en un dia. En aquest sentit, Educació ja va nomenar divendres passat 571 interins i substituts per cobrir baixes per Covid-19 als centres educatius a partir d’avui.

Descoberta una nova variant, deltacron

Les autoritats de Xipre van informar dissabte de la detecció de fins a 25 casos d’infecció amb una versió combinada de les variants delta i òmicron del coronavirus SARS-CoV-2 que han denominat deltacron.

De moment no s’ha detallat si aquesta nova variant és més contagiosa o letal que les anteriors, però sí que van destacar que és més freqüents en pacients hospitalitzats que en positius no hospitalitzats.

Denunciats per estar en una discoteca il·legal

La Guàrdia Urbana de Barcelona va denunciar la matinada de dissabte a diumenge 44 persones per presumptament incomplir les restriccions sanitàries en un local del districte barceloní de Sant Martí. Estava sent utilitzat com una discoteca en un moment en què l’oci nocturn està tancat a Catalunya com a mesura per contenir els brots.

Descarta restriccions per als no vacunats

La Generalitat no preveu endurir les restriccions als no vacunats. Així ho va assegurar ahir la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, a ACN perquè “una discriminació tan absoluta” podria tocar “el moll de l’os dels drets fonamentals”.

La Xina confina una ciutat al detectar vint casos

La ciutat xinesa de Tianjin, de 14 milions d’habitants, va entrar ahir en confinament parcial al detectar un brot de 20 casos de Covid-19 que ha obligat les autoritats a posar en marxa una campanya multitudinària de proves.

Risto Mejide s’infecta de Covid per segona vegada

El publicista i presentador Risto Mejide va dir ahir que s’ha contagiat per segon cop i va demanar a la gent que es vacuni per evitar símptomes greus.

tracking