SEGRE

Ingressa a la presó el condemnat per la mort de la jove Marta Soria a l'N-240 a Lleida

El pare de la víctima diu que, cinc anys després, "per fi es fa justícia"

El condemnat i l'altra conductora imputada i que va ser absolta, situada a la dreta, al judici.

El condemnat i l'altra conductora imputada i que va ser absolta, situada a la dreta, al judici.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor condemnat per l'accident a l'N-240 a Lleida en què va perdre la vida la jove de Les Borges Blanques Marta Soria està a la presó des d'ahir dilluns. Així ho ha comunicat aquest dimarts a la família de la víctima el jutjat penal número 2 de Lleida. Els Mossos d'Esquadra buscaven el condemnat des del passat 14 de novembre per notificar-li l'ingrés a la presó després que el jutjat fes marxa enrere a la paralització de l'execució de la sentència i ordenés la presó per a l'home, condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per haver causat l'accident mortal el 16 d’octubre del 2016. Justament, segons ha pogut saber SEGRE, avui l'acusació particular havia demanat que se sol·licités l'ordre de recerca i ingrés, que finalment no ha calgut. El pare de la víctima, Carlos Soria, ha dit que "cinc anys després per fi es fa justícia". "S’ha fet etern i almenys ara l’acusat està dins la presó".

Al novembre el magistrat va estimar els recursos presentats per la Fiscalia i l’acusació particular, representada pel lletrat Josep Maria Peiró, després que setmanes enrere hagués paralitzat l’execució de la sentència a l’estimar el recurs de la defensa del condemnat, que argumentava que havia sol·licitat l’indult davant del ministeri de Justícia, com va avançar SEGRE el passat 15 d’octubre. L’home tenia llavors deu dies per entrar-hi voluntàriament, però no ho va fer.

La família de la víctima, en el seu escrit, va exposar totes les infraccions que va cometre el condemnat en el que considera que “ha estat un assassinat viari” i va finalitzar l’argumentació a les instàncies judicials dient que “estem passant una cadena perpètua” per un dolor que “és irreversible”. Va afegir que “esperem que com a pares, germans i familiars i amics, vostès puguin empatitzar amb la nostra situació”. La sentència ja és ferma. L’Audiència de Lleida va ratificar el mes de juny passat la condemna per un delicte d’homicidi per imprudència. Es va considerar provat que l’infractor no va respectar el límit de velocitat, ja que com a mínim anava a 118 quilòmetres per hora quan la via està limitada a 90 km/h. Així mateix, va fer un avançament envaint completament el carril contrari, encara que va veure el vehicle de la víctima. “No hi ha dubte que la causa de l’accident va ser aquesta invasió de carril, ja que la víctima no va poder fer res per evitar la col·lisió”, resa la sentència. Tanmateix, va descartar la condemna per homicidi dolós a l’assenyalar que no es va acreditar que l’investigat conduís sense els llums encesos o que estigués fent un joc de perseguit-perseguidor amb un altre vehicle implicat en l’accident. La família demanava quinze anys de presó.

tracking