SEGRE

L'ocupació hotelera a Lleida per Nadal assoleix el 70% mentre cau a Barcelona, Tarragona i Girona

A les zones properes a les pistes d’esquí lleidatanes els hotels han fregat el 90%

Imatge d'esquiadors a les pistes de Baqueira.

Imatge d'esquiadors a les pistes de Baqueira.BAQUEIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera durant el període nadalenc 2021-2022 ha assolit fins el 90% en punts de Lleida, concretament en els propers a estacions d’esquí, mentre que ha caigut a Barcelona, Tarragona i Girona. Segons ha explicat el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, en declaracions a Europa Press, a excepció del turisme d’esquí, l’ocupació mitjana s’ha mantingut en el 70%. Encara que els establiments han patit cancel·lacions a causa de restriccions com la limitació de reunions a un màxim de 10 persones, Solsona ha assegurat que s’han suplert amb reserves més petites, corresponents bàsicament a nuclis familiars.

Solsona ha celebrat que en aquesta temporada s’han millorat les xifres de 2020 i, "en alguns punts, fins i tot s’han superat" les de 2019, perquè hi ha hagut prou neu per omplir les pistes d’esquí i, durant els dies festius, s’ha mantingut el bon temps. Tanmateix, ha criticat "la campanya de por" que assegura que han dut a terme les administracions, i ha demanat de canviar el sistema de gestió de la pandèmia, insistint a donar més informació al ciutadà per disminuir la seua preocupació, basant-se que l’efecte de la variant Ómicron sobre la salut és menor.

TARRAGONA, AFECTADA PEL LÍMIT DE REUNIÓ

Segons ha explicat el portaveu de la Federació d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, l’ocupació hotelera a la demarcació ha quedat especialment afectada per la limitació del nombre de persones permesa per reunió. Les restriccions han impedit als hotels mitjans i grans "d’oferir al client el que buscava": els grans sopars nadalencs, amb cotilló, orquestra i ball, especialment demandats per parelles i per turistes de nacionalitat francesa.

D’altra banda, ha explicat que l’arribada de la variant Ómicron ha propiciat un augment de les cancel·lacions procedents de famílies amb algun membre infectat, que ha implicat el confinament de la unitat familiar completa. L’ocupació a Tarragona ha estat "molt més baixa que el 2019", quan la província va acollir turistes de Bèlgica, Holanda, França i Alemanya i, de fet, el nombre d’establiments oberts aquesta temporada ha estat també reduït.

L’OCUPACIÓ a LA CERDANYA DESTACA a GIRONA

La temporada de Nadal no ha anat a Girona "tot el bé que hauria d’haver anat", segons ha explicat el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero. On més ocupació s’ha registrat ha estat a La Cerdanya, que ha arribat al 75%, mentre que a Girona ciutat hi ha hagut un 35%, el turisme de muntanya del Alt Empordà ha assolit el 60% i a la Costa Brava un 65%.

Escudero ha lamentat anul·lacions d’última hora i ha concretat que el perfil de turista ha estat majoritàriament català, sobretot al Litoral, i també nacional a La Cerdanya. Com a Tarragona, ha afectat negativament la prohibició de realitzar grans esdeveniments nadalencs, una cosa que ha propiciat que molts hotels hagin decidit no obrir i una disminució del turisme d’origen francès.

BARCELONA, L’OCUPACIÓ MÉS BAIXA

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha lamentat que a la capital catalana l’ocupació ha estat "molt dolenta, molt fluixa". De fet, s’ha registrat entre un 20% i un 30% d’ocupació mitjana durant les festivitats, a excepció de la nit de final d’any, en la qual s’ha assolit un 60%. Ha confrontat aquestes dades amb els registrats el 2019, any previ a la pandèmia, quan l’ocupació mitjana va ser del 60% en els dies festius per Nadal, amb un pic del 80% registrat l’última nit de l’any. Clos ha vinculat aquesta caiguda en les ocupacions amb la impossibilitat de realitzar grans reunions familiars, convencions i celebracions d’empreses que típicament reunien fins 60 o 70 persones: "La pèrdua és irrecuperable", ha lamentat.

tracking