SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Robatoris de coure deixen sense telèfon fix localitats de les Garrigues

Al desembre van sostreure 500 metres de cable de la línia al seu pas per Alfés || Telefónica admet estar desbordada i confia a restablir el servei aquesta setmana

Imatge del tram de la línia en el qual han robat el cable al seu pas per Alfés.

Imatge del tram de la línia en el qual han robat el cable al seu pas per Alfés.A. GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos robatoris en una mateixa línia de coure al seu pas pel terme municipal d’Alfés el desembre passat han deixat veïns de la comarca de les Garrigues sense servei de telefonia fixa des de fa diverses setmanes. Els dos robatoris sumen fins a 500 metres de cable, una quantitat que ha fet impossible de moment la seua reparació a Telefónica. Segons la companyia, el primer robatori es va registrar a començaments de desembre, quan es van sostreure 200 metres, “cosa que es va aconseguir restituir en pocs dies”.

Tanmateix, uns quinze dies després es va detectar un altre cas en el mateix tram, que va eliminar de la xarxa fins a 300 metres de cablatge. “Encara estem treballant per trobar prou material per restablir el servei”, van argumentar fonts de l’empresa, que reconeixen que els dos robatoris en tan curt interval de temps els han deixat “desbordats”. Tanmateix, confien a restablir el servei a finals d’aquesta mateixa setmana.

Els Mossos d’Esquadra ho investiguen. Fonts policials van explicar que els robatoris de cable de coure solen ser perpetrats per “bandes d’oportunistes” que es mouen en zones rurals poc freqüentades i sense vigilància per sostreure el coure i vendre’l “bàsicament en plantes de reciclatge”. La línia saquejada recorre els termes d’Alfés i Alcanó i connecta amb diverses zones rurals de les Garrigues, especialment amb Granyena, que és el municipi més afectat.

Segons el seu alcalde, Francisco Esquerda, la majoria d’usuaris de la telefonia fixa són gent gran que no tenen mòbil. “Portem ja més d’un mes en aquesta situació”, denuncia el primer edil, que a més lamenta el poc interès de Telefónica a accelerar les reparacions. “Ja són molt pocs els veïns que utilitzen la telefonia fixa i, a més, som dels pocs municipis que encara no hem pogut connectar-nos a la fibra òptica”.

Per la seua part, l’alcalde d’Alfés, Hilari Guiu, va recordar que els robatoris en aquesta mateixa línia han estat recurrents. És per aquesta raó que municipis connectats a aquesta línia, tant al Segrià com a les Garrigues, s’han incorporat recentment a la xarxa de la fibra òptica per evitar aquest tipus d’incidents. Alfés no ha estat afectada en aquest cas pels talls de telefonia fixa.

Imatge del tram de la línia en el qual han robat el cable al seu pas per Alfés.

Imatge del tram de la línia en el qual han robat el cable al seu pas per Alfés.A. GONZÁLEZ

tracking