SEGRE

EDUCACIÓ TRANSPORT ESCOLAR

Tall a la carretera per exigir una altra ruta escolar a Camarasa

Pares impedeixen el pas de l'autobús escolar || Reclamen evitar un tram de la via de Sant Llorenç per despreniments

Pares a la urbanització de Cantaperdius a Gerb van tallar el pas del bus al migdia.

Pares a la urbanització de Cantaperdius a Gerb van tallar el pas del bus al migdia.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una quinzena de pares i mares de Camarasa i Gerb van tallar ahir al matí a les 7.30 hores i al migdia a les 14.45 hores el pas del bus escolar per la carretera de Sant Llorenç de Montgai, l’LV-9047, com a protesta per exigir a Educació una altra línia de transport escolar més segura per la C-13. Aquesta alternativa evitaria el pas del bus pel tram de la carretera de Sant Llorenç de 2,5 quilòmetres, on l’any passat es van registrar despreniments que van obligar a tallar aquest tram més de dos mesos. Tant els pares com l’ajuntament de Camarasa han demanat a Educació ampliar la línia i disposar de dos trajectes: un de Camarasa a Balaguer per la C-13, i un altre de Sant Llorenç de Montgai a Balaguer per la carretera LV-9047, sense passar pel tram afectat per despreniments.

Per la seua banda, des del consell de la Noguera, que gestiona el servei, han sol·licitat modificar el trajecte per evitar el tram més estret de la carretera, tot i que van apuntar que desdoblar la línia serà complicat a causa de l’increment del cost. “No obstant, hem demanat canviar la ruta”, va dir el president de la Noguera, Miquel Plensa. Actualment, divuit alumnes de Camarasa cursen ESO a Balaguer, amb vint-i-set més de Gerb i la urbanització de Cantaperdius.

En total, el bus escolar dona servei a quaranta-cinc alumnes. Aquest any no hi ha cap alumne a Sant Llorenç, encara que sí que n’hi haurà el pròxim curs escolar.

tracking